• 20 Яну 2022 |
 •  USD / BGN 1.7250
 •  GBP / BGN 2.3489
 •  CHF / BGN 1.8839
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 0°C

Транспортният министър: Всеки има право да протестира, но езикът на омразата не е градивен

Транспортният министър: Всеки има право да протестира, но езикът на омразата не е градивен

/КРОСС/ В предаването „Лице в лице“ по бТВ Николай Събев, каза че днес са обсъдили новите правила, при които смятат, че по-ефективно ще се управлява пандемията – с все по-малко затваряне на икономиката, на училищата и все по-малко щети. „Днес имаме подадени формуляри на 750 студенти, стажанти, които като доброволци са готови да отидат и да помагат в болниците. Този модел, който ще управлява, ще ни дава възможност да действаме няколко дни напред. Ако увеличим броя на леглата, ние нямаме достатъчно медицински персонал. Затова свалям шапка на тези студенти“.

Езикът на омразата, никога не е градивен, но всеки има право да протестира, заяви още Събев.

Относно Коридор № 8  е имало желание и намерение това да се случи, но 14 декември ЕК даде друга заявка и извади този коридор от основните коридори на трансевропейските пътища, което налага ние да помолим и да настояваме да се върне, обясни Събев. „Има финансиране и трябва да продължим. Това, което аз мога да обещая, че този път ние ще придвижим това да се случва темпове и с повече енергия“.

„СОФ Кънект“ е концесионерът на летище „София“, те имат договор, който е добър, имаме споразумение още през тази година да изведе основната част от инвестициите си в това летище и хората да ги усетят още тази година и цялата икономическа програма ще бъде известна след 16 януари, заяви министърът на транспорта. „От гледна точка на икономиката, те са встъпили в дейност от април месец, през септември разбират, че управителят не е бил в състояние да го направи както трябва и са избрали друг, който е управител на едно успешно летище в Европа. Ние ще направим това, което е нужно, за да защитим обществения интерес“.

Ние сме заинтересовани въздушната индустрия да е в растеж, например когато искахме да възстановим линията София-Скопие, ние получихме веднага две оферти, разказа министърът.

БДЖ е приоритет, категоричен е Събев. „От днес има нов шеф на НКЖИ – Валентин Крумов. Там имаше опити на стария генерален директор да отложи назначаването на новия. Аз не знам какво спечели от това, освен че имахме няколко щети и ние ще заведем иск към него. Работата по повод железниците е, че искаме да дадем нова енергия. На „Товарни превози“ няма да има нов директор, той мисля, че се справя окей.“

На практика ние нямаме пътна система, нямаме жп система, ние с екипа на Продължаваме промяната казахме – да, това ще стане, категоричен е Събев. „Всичко, което съм казал досега е факт. В НКЖИ в момента имаме нулева проектна готовност по повод развитие на жп инфраструктурата. Относно тунелите и мостовете, те са в обхвата на МРРБ. Ние планираме на 21 юни среща с румънския министър на транспорта, относно мостовете на р. Дунав.“

30 г. са ни лъгали, може би затова не ни вярвате, попита Събев. „Ние в този екип сме хора, които имаме история, резултати, доказани качества, че нещо може да се случи в тази държава. В петък имаме среща с министър Божанов, в който да направим плана как точно да се случат нещата с отпадането на стикерите по колите.“

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Няма страшно. Ако ЕС предпочита направлението север-юг има не по-малко конкурентни финансово, които са заинтересовани да инвестират в транспортни комуникации изток-запад.

15.01.2022 08:15:18

Анонимен

Очевидно ЕС ни „цака” в полза на съседна нам страна и на страна, която не е неин член. Ние обаче чинно си траем.

14.01.2022 11:01:03

Анонимен

Поправка, железопътната връзка между Албания и Гърция ще се нарича „Син коридор”.

13.01.2022 19:42:43

Анонимен

Докато нашият транспортен министър се занимава с вътрешни политически въпроси неговият албански колега разговаря с гръцкия си аналог за изграждане на железопътна връзка между двете страни от албанския гр. Поградец с гръцкия пункт Йеропигис, наричан от тях южен коридор. В Албания не се предвижда ж.п. връзка между Поградец, РС Македония и България, част от много споменавания у нас коридор 8 от изток на запад, свързвано с интеграцията на Западните Балкани.

13.01.2022 19:28:33

 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2022 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.