• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Костадинов: Ако групите на ПП и ДБ бяха в пълен състав, НС можеше да гласува текстовете за съдебна реформа

Костадинов: Ако групите на ПП и ДБ бяха в пълен състав, НС можеше да гласува текстовете за съдебна реформа

/КРОСС/ Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов обвини "Продължаваме промяната" и "Демократична България" в саботаж на съдебната реформа. Той обясни, че по време на закритото пленарно заседание на Народното събрание от ДБ предложили срокът за предложения между първо и второ четене на промените в НПК и Закона за съдебната власт да се намали от 7 на 3 дни.

Това даваше шанс на законопроектите да бъдат приети в последния на 48-ия парламент. Предложението беше отхвърлено с 88 гласа за, 84 против и 16 въздържали се от БСП. Ако парламентарните групи на ПП и ДБ бяха в пълен състав, то щеше да бъде прието, категоричен беше Костадинов.

"Тези, които предлагат съкращаването на сроковете, все пак, за да може да се гласува съдебната реформа, не бяха в пълен състав. Не само от "Демократична България" липсваха трима души, не беше цялата им парламентарна група, но и от "Продължаваме промяната" липсваха една трета, 40 души едва. Няма такива лицемери, които са установили цялата си политическа кариера и фундамента на своята коалиция единствено и само върху съдебната реформа...Това, което направиха те сега, е едно нечувано предателство спрямо техните избиратели", коментира лидерът на "Възраждане, цитиран от БНР".

И в двата проекта се предлагаше механизъм за разследване и контрол над главния прокурор. В проекта на "Възраждане" такива правомощия се даваха на Националната следствена служба, а във внесения от Министерски съвет - на наказателен съдия.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.