• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Вучич: Скоро ще пътуваме за три часа от Белград до София

Вучич: Скоро ще пътуваме за три часа от Белград до София

/КРОСС/ Изключително приятно ми беше да видя с каква скорост и колко качествено работят нашите български приятели. Сърбия обича България и благодаря за всичко което премиерът Бойко Борисов организира днес. Това заяви президентът на Сърбия Александър Вучич, който по покана на премиера Бойко Борисов инспектира заедно с българския премиер изграждането на магистрала „Европа" и „Балкански поток".

Вучич определи и двата проекта като изключително важни и общи за България и Сърбия. Според него „Балкански поток" означава икономически растеж, ръст на промишлеността, осигуряване на важен енергиен източник за двете икономики. По отношение на магистралата изрази очакване, че скоро тя ще бъде завършена и само за три часа ще може да се пътува между София и Белград.

Вучич добави, че се надява в кратки срокове да бъде реализиран и интерконекторът в района на Ниш. Президентът специално благодари на Борисов за изключителната му подкрепа за Сърбия по европейския й път и напомни, че неслучайно българският министър-председател е носител на най-високото държавно отличие на Сърбия „Орденът на Република Сърбия".

ОтБойко Борисов изтъкна, че в България се работи на пълни обороти за реализацията на двата проекта и поколения наред ще се ползват от това, което се строи в момента. „Въпреки коронавируса, колкото и трудно да беше, работата не е спирала на АМ „Европа" и „Балкански поток", отбеляза министър-председателят.

„Символично сваляме карантината, даваме пример за българите и сърбите - да започнат да работят, да почиват и да се веселят заедно. Надявам се тази символика да помогне да забравим COVID-19", заяви Борисов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Слави

АКО БОРИСОВ СТРОИ ПО 5 КИЛОМЕТРА НА ДЕН за балкански поток, ТО ВЕЧЕ ТРЯБВАШЕ ДА СМЕ ПОСТРОИЛИ ХИЛЯДА и кусур КИЛОМЕТРа! ВИЕ ЗАЩО МУ ВЯРВАТЕ? Трасето, което трябва да бъде изградено на наша територия е 485 километра. На 21 октомври миналата година Бойко Борисов заявява, че се строи по 3 километра на ден. След като руският президент Путин индиректно му се скара, че България умишлено бави строителството, Бойко Борисов изведнъж заяви, че строим по 5 километра на ден. Това изказване Борисов направи на 4 декември пред Цветанка Ризова. Този петък, кръжейки с хеликоптер над трасето край Плевенско, Борисов отново заяви, че строим по 5 километра на ден и че ще сме готови със строежа до 13 юни.Така излиза, че до 13 юни ще имаме тръбопровод от 1 196 /хиляда сто деветдесет и шест / километра. – А пак да ви кажа – трябва да се изгради газопровод от 485 километра. Видимо премиерът Бойко Борисов лъже, а ако приемем, че той не лъже значи тръбата не се строи направо, а се строи на зиг-заг.

01.06.2020 19:26:10

Какво мисли всъщност Сърбия за ББ и РБ...

По повод думите на ББ, че Сърбия завижда на България сръбският вицепремиер и външен министър Ивица Дачич заяви по ТВ: Искам да подчертая, че Сърбия никога не завижда на никой, особено на такива страни като България. Защото ние не се продаваме за жълти стотинки на всеки, който ни предложи да си направим правителство, с което да ограбваме своя си народ. Вижте какво се случва в България и нека най–накрая изясним тази тема, защото плана преди да влезе България в ЕС беше да ни унищожат нас американците и българите в лицето на Иван Костов им дадоха коридор да ни бомбардират, Борисов уви, забравя този факт. Днес той си мисли, че е някой в Европа, но той е от обслужващият персонал, на който му е позволено да си пощипва от еврофондовете, Това е България, на която ние сръбският народ сме завиждали – за разрушените села, за милионите емигрирали, за лошото образование, за липсата на пътища, за пенсиите на хората, които са под 150 евро, или пък заради факта, че цените им са по-високи от тези в Европа. Може би Борисов си мисли, че му завиждаме заради факта, че си купува от САЩ изтребители Ф-16, 8 броя за милиарди долари, докато на нас Русия ни подарява 30 броя за без пари. Уви, Борисов не иска да осъзнае факта, че ако ние сърбите бяхме на мястото на народа на България той и един ден нямаше да е премиер.

01.06.2020 18:02:16

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.