• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Кардиолог: Страхът ни вреди повече от коронавируса

Кардиолог: Страхът ни вреди повече от коронавируса

Д-р Марчев съветва да водим нормален начин на живот и да спортуваме по-често, за да сме по-здрави

/КРОСС/ „В момента нас ни морят две неща - коронавирусът и страхът. Той вреди много повече от самия вирус", заяви кардиологът доц. д-р Сотир Марчев в ефира на „Събуди се".

Според него тези, които са починали с коронавирус, са същите, които най-често умират от стрес и от индуцирана кардиомиопатия - възрастни, хипертоници, с придружаващи заболявания. Той съветва да бъдем по-спокойни.

„Паниката в болния го убива много повече. Това не е първият вирус, който преминава през нашите земи", категоричен е той.
Доктор Марчев съветва да живеем живота си нормално. Той даде за пример паметник на чумата във Виена, на който пише - „Ако не е чума, ще умрем от нещо друго".

„Здравословният начин на живот е основно средство за три неща - да ни е по-здраво сърцето, по-дълго време да сме с акъла си и да се защитаваме от вируси. Спорта, здравословното хранене, контрол на теглото и кръвната захар - това са средства, които ни правят по-здрави", обясни той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ИЛИ СА ЛУДИ ИЛИ ТОВА Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ИЗМАМА НА ВЕКА 13.06.2020 Европейската комисия имала мандат да ЗАКУПИ 400 МИЛИОНА ВАКСИНИ срещу коронавируса от „Астра Зенека“ – същата фармацевтична компания, която получи един милиард долара от САЩ за разработка на ваксината. По-интересното е, че ваксината е още експериментална и не е тествана. Но….щяла да бъде пусната есента. Простете на един лаик, но смятам, че ваксините трябва да бъдат изпитвани доста по-дълго време за странични ефекти и резултатност. Другото е скок в тъмното и дълбокото и не се знае какви ще бъдат дългосрочните резултати. От коронавируса се видя, че жертви са предимно възрастни или хора със съпътстващи заболявания. Каква е логиката да се ваксинират децата?!? И младите хора. А и всеки, който не иска. Това не е смъртоносно заболяване като едрата шарка и тетануса, например. Това не е нормално. От сърдечно-съдови заболявания и онкологични заболявания годишно умират много повече хора, но не се дават и на една десета толкова пари за лекарства срещу тях. ЗАЩО?!? Оставам с гадничкото усещане, че някъде се размятат едни пари, а жертвите ще бъдем ние. И този път ще е на живот и смърт!!! Елена Гунчева

13.06.2020 23:52:33

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.