• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

ЕС готви санкции срещу руската ядрена енергетика

ЕС готви санкции срещу руската ядрена енергетика

/КРОСС/ Германия поддържа настояванията за наказания против съветската ядрена промишленост. Това се оповестява в публикация, оповестена в петък в американския вестник "Политико", като се цитират петима неназовани дипломати на Европейски Съюз.

Германският непрекъснат представител в Европейски Съюз разгласи в сряда новата позиция на Берлин, като съобщи, че той освен е склонен със глобите за петрола, само че и интензивно поддържа последователното прекъсване на петрола, а освен ограничение на цените, както и възбраната на съветския уран ", съобщи един от неназованите дипломати.

Както се показва в обявата, фактът, че Германия, като стопански център на Европейски Съюз, също поддържа тези наказания, прави опцията за тяхното въвеждане по-вероятна. Много евродепутати желаеха в глобите на Европейски Съюз да бъде включена и съветската ядрена промишленост.

Според вестника Полша и балтийските страни са били най-активни в популяризирането на концепцията. По-рано Унгария се опълчи на ембаргото върху доставките на енергия от Русия, в това число на гориво за атомни електроцентрали.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ЕС с втори удар по ядрената ни енергетика окончателно ще я ликвидира и ще се молим на съседите за ток. Ето например още сега Украйна ни предлага. Сегашното ни правителство спря да говори за нови ядрени реактори в защита на тези планове.

30.04.2022 22:20:58

Анонимен

май ша духаме супата 2025 година на тъмно и свещи! досега ядреното голиво на кравите никъди ни работи! доже у запорожката крият спран реактор!!

30.04.2022 15:53:39

Анонимен

На швабите им е лесно да се откажат от урана. Интересно е какво мислят французите при които над 70% от енергетиката е ядрена.

30.04.2022 13:57:09

PUTIN

Ако някой иска да се намеси в ситуацията в Украйна отвън и създава стратегическа заплаха, ударите ще бъдат светкавични. Всички решения за мълниеносни удари в случай на заплаха за стратегическата сигурност на Руската федерация са взети.

30.04.2022 11:43:43

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.