• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Атанасов: Има жестока съпротива срещу създаването на редовна власт

Атанасов: Има жестока съпротива срещу създаването на редовна власт

/КРОСС/ Има жестока съпротива от различни среди в България срещу създаването на редовна власт, в която участва нашето обединение. Това коментира Атанас Атанасов от коалицията „Продължаваме Промяната - Демократична България” в студиото на NOVA „Здравей, България”. Останалите политически сили много съжаляват, че не са се споразумели покрай първия мандат. С ушите си чух определени реплики, от типа: „Да бяхте дали пет гласа. Това означава, в някакъв смисъл, че сме на прав път”, смята депутатът.

Атанасов подчерта, че скандалът около записите, които се твърди, че са направени на политици от ПП-ДБ, не го учудва. Не съм чул тези 4 минути и не искам. Радостин Василев е човек, на когото вероятно не са задоволени амбициите. Той е инструмент на тези, които се съпротивляват срещу създаването на кабинет, е мнението му.

Депутатът подчерта, че сега взаимодействат среди, които не се понасят и даде пример: Среди, свързани с Президентството, на които им се услади служебната власт, защото могат да крадат безнаказано и безконтролно. От друга страна - среди, близки до бившите управляващи от ГЕРБ, които се съпротивляват срещу това демократичните сили да вземат властта и да им прекратят схемите, през които крадат. Тези среди не се понасят, но сега единодействат.

Отнасяйки се национално отговорно, държавнически, искайки да отговорим на обществените очаквания за редовно правителство. Защото 80% от анкетираните заявяват, че искат правителство. Половината, като ги питаш с кого да го направим, казват: „В никакъв случай Бойко Борисов”. Ами с кой друг? Но така…”, обясни той процесите около създаването на кабинет. И добави, че някои от компромисите, които трябва да бъдат направени, няма да се харесат на избирателите им.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

БЕЗСРАМНО

..............БИЛИ СЛУГИ НА НАРОДА, ......СЛУГИ СТЕ НА .....ЧУЖДИТЕ ПОСОЛСТВА КОИТО НИ СМЯТАТ И ПРИЕМАТ КАТО.............ТЕХНИ СЛУГИ,............ЗАРАДИ вас

26.05.2023 19:37:49

Анонимен

Иска свободна власт на предателите на България.До сега бях критик на Възраждане, но изглежда,че ще ги заобичам.

26.05.2023 15:18:34

Анонимен

Всички лъснахте като „калайдисън тиган на месечина”. Едните за условия да крадат, а другите да имат достъп до „кацата с мед”, бюджета.

26.05.2023 13:21:45

Анонимен

Изявлението на гл. прокурор за „боклука” в Парламента било нарушение на правосъдната етика. Напротив това е оценка за политическия морал в България.

26.05.2023 11:43:38

Анонимен

Главният прокурор, който има пряк поглед върху сигналите и разследванията за престъпления вече даде оценка за вас депутатите.

26.05.2023 11:02:01

Анонимен

Правилно Гном. Хората отдавна мечтаят за нормално правителство и искат такова. Проблемът е в това, че правителство с вас, ГРОБ и до известна степен с Възхода, по дефиниция не би могло да бъде нормално. БСП и те в момента не стават за нищо.

26.05.2023 10:33:12

Анонимен

Служебното правителдство да съди Гнома за набеждаване. Ако знае за някакви кражби-да даде документи в прокуратурата. Ако лъже- да си плати, а някой официално да го обяви за лъжец.

26.05.2023 10:30:00

Анонимен

А защо разговорите за състав на правителството не са публични. Отново става въпрос за министерски постове, които да изпълняват политически поръчки.

26.05.2023 10:23:26

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.