• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Елегантност, обаяние и финес

Елегантност, обаяние и финес

/КРОСС/ Доказани големи музиканти с харизматично присъствие и талант на сцената. Любими изпълнители на родната публиката със своето обаятелно и силно присъствие и тримата заедно ще изпълнят репертоар от Сергей Рахманинов - Елегично трио № 2 в ре минор, за цигулка, виолончело и пиано и на Дмитрий Шостакович - Клавирно трио № 2 в ми минор.

Блестящата международна кариера на Светлин Русев го свързана с много от най-големите концертни зали по света, и когато се завърне в България е удоволствие да събере родната публика. За първи път именития цигулар ще свири с изящната и доказала се пианистка Надежда Цанова, чиято грация и силно музикално присъствие оставят трайна следа. С всички свои награди и отличия по света Надежда Цанова завършва и “Schola Cantorum” в Париж, където получава най-високото отличие за концертиращ пианист – “Diploma Di Concert. Александър Сомов е известният български челист покорил световните сцени от Лондон, където още през 1998 става първият източноевропейски носител на Златния медал, най-високата награда на „Гилдхол скуул”, и заедно със Светлин Русев са имали творчески срещи по световните сцени. Александър Сомов е канен постоянно като гост водач на виолончелите в Лондонската филхармония, а в момента е соло челист на Страсбургската филхармония и професор в Академията на Страсбург. Редовно прави майсторски класове в София, Страсбург, Рингамала (Швеция) и Флен (Франция).

На 14 юни в зала 11 на НДК ще имаме удоволствието да чуем тримата изявени солисти в изпълнение на Шостакович и Рахманинов в рамките на фестивалните дни „Софийски музикални седмици“, и преди интензивната концертна дейност на Светлин Русев да го отведе навсякъде по света с неговия изключително широк репертоар, вариращ от барока до съвременната музика и популярните жанрове. В настоящия момент, в допълнение към своята стремителна артистична кариера, Светлин Русев е професор в престижната Haute École de Musique в Женева, след като в продължение на 10 години преди това преподава като професор и в Националната висша консерватория в Париж. Прави майсторски класове по цигулка и камерна музика по целия свят. Паралелно с това е последователно артистичен съветник на Софийска филхармония, а в настоящия момент и артистичен съветник на Международния фестивал „Мартенски музикални дни“ в родния си град Русе.

Билети онлайн https://www.eventim.bg/bg/bileti/54-ti-mf-sofiyski-muzikalni-sedmici-sofiya-kino-lyumier-1351904/performance.html

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.