• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Георги Свиленски: Договорените параметри на харчовете на държавата не предполагат свръхдефицит

Георги Свиленски: Договорените параметри на харчовете на държавата не предполагат свръхдефицит

/КРОСС/ Българските граждани стават преки свидетели на всичко, което се коментира и договаря на преговорите за съставяне на правителство, ясно е какво от програмите на партиите е прието. Това каза Георги Свиленски от БСП в предаването „Тази неделя" по бТВ. Той посочи, че след приключването на разговорите по сектори, проблемните теми предстои да бъдат обсъдени на лидерско ниво още в началото на следващата седмица.

Той бе категоричен, че на този етап няма разговори за конкретни имена и министерства. „Няма как да тръгнеш да предлагаш министри без да си постигнал съгласие по това, което трябва да се прави. Каквито и решения да бъдат взети, цялата програма и структурата на Министерски съвет и имената на министрите ще бъде одобрена от Националния съвет на БСП", коментира Свиленски.

По повод критиките към част от представителите на БСП в експертните групи на преговорите Свиленски заяви, че това са хора с опит в държавното управление и в секторното управление.

Социалистът коментира и заявената от председателя на ГЕРБ готовност за подкрепа на новото правителство така: „Наглостта на Борисов няма граници. Той не разбра, че на три избора 80% от българските граждани не го искат - той иска да влиза в управлението и да бъде стабилният партньор. Новите партии в парламента се създадоха, за да го няма него, не за да го вкарат в управлението."

Според Свиленски договорените параметри на харчовете на държавата не предполагат свръхдефицит. „Дефицитът, който е договорен, е до 4%, така че той е в рамките на допустимия от Европейския съюз. Ще бъдат осигурени всички средства за социални плащания и за подпомагане на бизнеса с оглед на Ковид кризата. Данъците ще останат на тези нива, на които са в момента. Ще се направи анализ на данъчната система и от там ще стане ясно дали ще има възможност за намаляване на част от ставките", обясни социалистът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.