• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Център за развитие на слуха и говора „Яника“ отпразнува своя 15-и рожден ден

Център за развитие на слуха и говора „Яника“ отпразнува своя 15-и рожден ден

/КРОСС/ "Вече 15 години помагаме на децата да изразяват себе си и своите емоции и да се интегрират успешно в необятния свят, мечтаещи, говорещи и използващи жестов език. Така помагаме тишината да говори". С тези думи ръководителят на Образователен център за деца и младежи с увреден слух "Яника" Таня Димитрова се обърна към своя екип и гости по случай 15-тия рожден ден на центъра. Поводът беше отбелязан през изминалия уикенд в Централния военен клуб от безброй бивши и настоящи ученици на центъра, техни родители и близки. „Децата са прекрасни, те са нашата надежда. Нека ги чуем и им дадем шанс за развитие", каза още тя.

За 15 години екипът на "Яника" е помогнал на повече от 200 деца с кохлеарни импланти и слухови апарати да се адаптират в масовите детски градини и училища, споделиха присъстващите. Те определят "Яника" като уютно пространство от домашен тип, в което децата със слухови и езиково- говорни нарушения, работят със специалисти и играят с връстници.  Макар и малък, екипът на „Яника" на включва голям набор от специалисти - логопеди, слухово-речеви рехабилитатори, педагози, психолози, инженер технически помощни средства.

"Вярваме във възможностите на всяко дете. Насърчаваме родителите, че въпреки трудните моменти, те също могат да вярват в доброто бъдеще на децата си.", каза още Таня Димитрова. Позната на много българи с жестомимичния си превод от малкия екран, самата Таня израства в семейство с глухи родители и разбира и взима присърце проблемите на хората с увреден слух.

Освен бивши и настоящи ученици, които отправиха своите пожелания по повод рождения ден на „Яника", събитието уважиха и Петя Дикова, която водеше програмата, Дара Екимова, която зарадва присъстващите със своите изпълнения, балет „Вега Джуниър", група „Жестим", певецът Стефан Вълдобрев, Сдружението на жените военнослужещи и много други.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.