• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Владимир Табутов, ПП: Има аномалии в пазара на електроенергия, които не би трябвало да се случват

Владимир Табутов, ПП: Има аномалии в пазара на електроенергия, които не би трябвало да се случват

/КРОСС/ В предаването „Още от деня“ по БНТ Владимир Табутов, каза че в момента имаме една безпрецедентна ситуация за българската икономика. „Ако приемем правилните мерки, тя може да бъде повишена и да вдигнем жизнения стандарт“.

Ние сме предложили пакет с 14 мерки, които обхващат горивата, енергоносителите, природния газ, така че от тази гледна точка намаляване ставката на ДДС и отмяна на акциза, адресират тези сегменти в икономиката – превозвачите, обясни Табутов.

Мярката относно 25 ст. на 50 л гориво за гражданите, мисля че би облекчило всяко едно домакинство, което ползва личен транспорт, заяви Табутов.

Има едни аномалии в пазара на ел. енергия, които не би трябвало да се случват в нормалната бизнес среда, считам че трябва да се вземат мерки, така че в крайна сметка ел. енергията да е по-достъпна и за домакинствата, и за бизнеса, тъй като това е много важно за конкурентоспособността на нашата икономика, допълни депутатът. „Много важно е да дефинираме какво е това енергийна бедност, за да можем да компенсираме наистина хората, които се нуждаят“.

Това, което предлагаме като мерки за пенсионерите е колосално увеличение на пенсиите, като имаме уверение, че над 2 милиарда лева ще бъдат разпределени до края на годината допълнително за пенсии, което може реално да се поеме от бюджета, категоричен е Табутов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.