• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Ирена Анастасова: Благодарение на БСП в бюджета за тази година има 20 млрд. лева за социални дейности

Ирена Анастасова: Благодарение на БСП в бюджета за тази година има 20 млрд. лева за социални дейности

/КРОСС/ Всяко едно изискване на големите геополитически играчи трябва да преминава през призмата на българските национални интереси

"Сериозни са предизвикателствата пред нашата партия. БСП се ръководи стриктно от записаното в коалиционното споразумение, проведохме сериозни коалиционни преговори и отстояхме огромна част от нашите предизборни ангажименти." Това каза заместник-председателят на БСП и депутат от левицата Ирена Анастасова в ефира на БСТВ и допълни, че предимството на социалистите е в тяхната последователност на действията.

По думите й се намираме в тежко положение, кризи и международна ситуация, каквито не сме преживявали през последните 30 години. "Въпреки това държавата намери средства и в бюджета за тази година са отделени 20 млрд. лв. за социални дейности. Това е най-социалния бюджет за България през последните три десетилетия", добави още Анастасова.

"В момента, когато разговаряме за актуализацията на бюджета и благодарение на нашата позиция българските граждани ще видят в значителен елемент засилването на грижата за хората. Обсъждаме увеличаване на детските надбавки - допълнителна помощ за всяко дете от юни до декември, както и необлагаем минимум, който ще доведе до увеличаване на доходите на най-бедните, а предлаганото от нас облагане на свръхпечалбите на енергийните дружества като цяло ще донесе повече средства за социални дейности", коментира заместник-председателят на БСП предложенията на левицата в социалната сфера.

Тя бе категорична, че актуализацията на пенсиите трябва да се случи при всички случаи, както и да се запази до края на годината ковид добавката от 60 лева. "Това са все средства, които ще костват на бюджета 1.5 млрд. лева допълнително, но те са насочени към социалната сфера и човек трябва с много изкривен поглед да гледа, за да каже, че БСП не предприема действия в тази посока", подчерта Ирена Анастасова.

"България не изнася оръжие за Украйна именно заради това, че БСП е част от тази коалиция. Без подписа на г-жа Нинова и 1 патрон не може да се изнесе за Украйна, защото тя е министър на икономиката и по закон е последния човек, който се разписва преди да бъде разрешен даден износ на оръжия", каза депутатът от БСП относно ситуацията с износа на оръжия и изрази недоумение от нападките на президента Радев в тази посока, тъй като по думите й такива решения се съгласуват с ведомства и служби, чиито ръководства са назначени по времето на назначените от самия него служебни правителства.

Според нея всички логически изводи сочат в посока, че чрез Корнелия Нинова като председател на БСП се прави опит да бъде уязвена самата партия, което е грозно и неблагодарно. "Когато председателя на нашата партия Корнелия Нинова нарича Русия приятелска страна, а президента избран с гласовете на БСП определя същата тази Русия агресор - това не ми звучи добре", допълни Анастасова.

Тя коментира и стачката на превозвачите, определяйки я като опит правителството да бъде свалено и заяви, че ГЕРБ и ДПС са обединени в исканията си за това кабинета да бъде свален.

В заключение депутатът от левицата каза, че предсрочните избори в момента не биха довели до стабилност, а изхода е разумно поведение на партиите в коалицията. "Всяко едно изискване на големите геополитически играчи трябва да бъде преценено през българските национални интереси. Всяко едно управление на България трябва да се грижи за интересите на тези, които живеят в нашата родина", довърши тя.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.