• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Кампания "Преоткрий България" ще рекламира вътрешния туризъм

Кампания "Преоткрий България" ще рекламира вътрешния туризъм
Брифинг на министрите Танева, Караниколов и Ангелкова

/КРОСС/ Правителството и бизнеса създават онлайн резервационна система "Преоткрий България", която да насърчи вътрешния туризъм. Това стана ясно по време на брифинг на министрите Емил Караниколов, Десислава Танева и Николина Ангелкова заедно с представители на бизнеса в Министерски съвет.

Платформата е онлайн резарвационна система, в която хотели и ресторанти ще може да публикуват безплатно своите оферти. Целта е да се насърчи българския туризъм, обяви Филип Анастасиу от голяма търговска верига, която е партньор по проекта. 

"В системата всички хотели и ресторанти ще могат да публикуват офертите си за потребители в България за лятна ваканция: стая, нощувки, резервации за ресторанти. Тя ще стартира заедно с началото и на туристическия сезон тази година. Идеята е да се насърчи вътрешния туризъм в тази ситуация“, обясни той.

Георги Гъневски, част от екипа на „Преоткрий България” съобщи, че много български и международни компании, работещи у нас, участват в тази коалиция в полза на българското общество. Целта е да направим сигурен продукт за българския потребител на услуга, както и за чужденците впоследствие. Ние трябва да представим пакета така на нашите клиенти, които изберат платформата, резервирайки нощувка и вечеря, да избират да отидат на сигурно място от гледна точка на чистота, хигиена, гарантиране на социалната дистанция. Втора точка от тази програма е да върнем българските храни в менютата на ресторантите, задължително условие се явява за хотели и ресторанти да предлагат български храни и ястия, произведени от продукти, предоставени от български предприятия и фермери, включително малки фермери.

Трето, партньорите – широка група от международни и български компании от бизнеса, които застават зад тази кампания, ще вложат средства, с които ние да финансираме първоначалното зареждане на бизнеса да стартира, добави Гъневски.

В тази ситуация ще разчитаме предимно на вътрешен туризъм и считам, че с платформата „Преоткрий България“ ще успеем да го насърчим, коменитра министърът на икономиката Емил Караниколов. "Ще предлагаме български храни и рецепти. Вече има и рецептник с български храни. Бизнесът и държавата откликнаха и целта е най-много да спечели потребителят, но да помогнем и на секторите с изключителна трудност“, обясни още Анастасиу .

Караниколов припомни и апела си от преди няколко дни бизнесът да се запознае с възможностите, които може да използва през Българската агенция за експортно застраховане. „Той ще бъде използван в тази платформа. Целта му е да няма междуфирмена задлъжнялост. През застраховки на вътрешния пазар ще подпомагаме производителите, хотелите и ресторантите така, че да няма тежест за тях. Това ще се случва през изключително атрактивна застрахователна полица. Тя е предложена на големите търговски вериги. Една вече реагира на продукта“, обясни Караниколов. "Искаме най-много да спечели потребителя, но да подпомогнем и бизнеса", каза още той.

Министърът на туризма Николина Ангелкова подчерта, че тази инициатива е била представена като възможност държавата и бизнеса да обединят усилията си и да се насочат към подпомагане на туризма, който е най-тежко засегнат от епидемията с коронавирус.

Това, което Министерството на туризма прави, е свързано и с указанията местата за настаняване и хранене да бъдат в унисон с всички изисквания на Европейската комисия, за да оперират. Целта е да възобновим максимално сектора в тази посока, каза Ангелкова.

Тя припомни, че министерството на туризма стартира преди месец кампания в социалните мрежи за насърчаване на вътрешния туризъм, която също се казва „Преоткрий България” „Ние ще промотираме тази платформа и ще насърчим хотелите и рестарантьорите да участват в тази резервационна система, която е безплатна. Ще се опитаме да подмпомогнем и минимализираме риска”, каза Ангелкова.

 Министерство на земеделието приветства платформата "Преоткрий България", приветства министър Десислава Танева инициативата. "Радвам се, че можем да намерим много допирни точки бизнес-държава и целта е да предложим на българския потребител една възможна отлична почивка на море или на Балкан при най-добри условия, при гарнтирани здравни и хранителни стандарти", допълни министърът.

Влизането в платформата няма да е обвързано с покупка, стана ясно още. Хотелиерите и ресторантьорите може да пазаруват от конкуренти и пак да са част от платформата. Министър Танева увери, че стандартът на услугите през платформата ще бъде такъв, какъвто се рекламира.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.