• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Актьорът Веселин Плачков е новият директор на Казанлъшкия театър

Актьорът Веселин Плачков е новият директор на Казанлъшкия театър

/КРОСС/ Актьорът Веселин Плачков е новият директор на Общинския театър „Любомир Кабакчиев“ в Казанлък. Той е временно изпълняващ длъжността и е назначен до провеждането на конкурс за поста. Мястото се освободи, след като досегашният директор Димитър Кабаков пое управлението на плевенския ДКТ „Иван Радоев“ на 4 май 2022 г. Той също е временно изпълняващ длъжността директор до провеждане на конкурс.

Плачков е роден е в Плевен, където сменя няколко училища. 17 години живее и учи в Белене и там завършва средното си образование в СОУ „Димчо Дебелянов“. Продължава образованието си в класа по актьорско майсторство за драматичен театър на проф. Димитрина Гюрова в НАТФИЗ ”Кръстьо Сарафов” и от 2003 г. е актьор в Драматично-куклен театър “Иван Радоев“, където работи до 2016 г. Театралните му превъплъщения са многобройни.

Снима се и във филмите „Краят на 20-ти век“, „Забранена любов“, „Викинги“ и др. Става много популярен с централната си роля във филма „Дякон Левски“ на режисьора Максим Генчев, участва и в последния негов филм „Ботев“, който тръгна по кината в началото на март 2022 г. Плачков играе и главна роля във филма „Роза Дамасцена“ с режисьор Тодор Анастасов. Снима се и в телевизионния сериал „Пътят на честта“.

От април 2020 г. е назначен за началник на отдел „Култура и туризъм“ в Община Плевен, но не остава дълго на поста.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А жена му ще е директор на културния дом в Пещера....

18.05.2022 12:47:00

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.