• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Младежкият театър на протест

 Младежкият театър на протест

/КРОСС/ Младежкият театър излиза на протест в понеделник, а причината е, че Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) иска да придобие част от сградата на театъра. Казусът е от февруари, когато КЕВР изпраща искане до регионалното министерство за използване на част от сградата на Младежкия театър, защото е с „отпаднала необходимост".

„Отпаднала необходимост" е формулировка, която е дълбоко невярна, защото още при избора на директор и концепция е заложено тук да има театрална сцена за куклен театър. Според мен това е похват за отнемане по административен начин", смята Мирослав Боршош - зам.-кмет по културата.

„Включително при нас има положително становище, че не е отпаднала необходимостта. Ние безапелационно заставаме зад този театър", заяви и министърът на културата Атанас Атанасов.

В писмена позиция до медиите от енергийния регулатор КЕВР обясняват, че изпитват спешна и неотложна нужда от допълнителни работни помещения заради сложната ситуация с енергийната криза. Според тях офисните помещения, стопанисвани от Младежки театър, никога не са били използвани за театрални нужди, а винаги са били отдавани под наем на частни ползватели.

„Това са помещения, които са собственост на театъра и които той иска да развива съобразно дейността си, тоест да създаде условия за създаване на една нова куклена сцена", обясни в предаването „Тази неделя" директорът на Младежки театър Михаил Байлов. По думите му новото в позицията на КЕВР е, че те искат помещението под наем, а не безвъзмездно.

Според зам.-директора на театъра това е невъзможно за реализиране, тъй като както Младежкият театър, така и КЕВР са държавни структури. „Абсолютно невъзможно е да има наемане от страната или от другата страна. В нашите планове това пространство присъства като бъдеща театрална куклена сцена", посочи и Делян Тодоров.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.