• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Три сестри в Театър 199, но не от Чехов, а от Елена Телбис

Три сестри в Театър 199, но не от Чехов, а от Елена Телбис

/КРОСС/ Три сестри се събират в дома от своето детство дни след погребението на майка си, за да разчистят „боклуците" от жилището. Там ще се натъкнат на някогашните си играчки, ще си спомнят стари случки и вражди, комплекси и разочарования, ще се карат и ще се сдобряват, за да опитат да открият себе си и другата до тях.

Това се случва в наградената пиеса „Боклук", която спечели шестото издание на конкурса на Театър 199 за съвременна българска драматургия и която на сцената реализира проф. Ивайло Христов. Нейната авторка по чиста случайност се е оказала негова ученичка, актрисата Елена Телбис, която играе и една от ролите в спектакъла.

Животът отдавна е разделил трите сестри, които са поели по съвсем различни пътища. Андромеда, или Анди (Анастасия Лютова) създава компютърни игри някъде в Азия, предстои й полет до Токио още на следващия ден. Тя е наострена и рязка, не е скъсала връзката с родната езикова традиция в сферата на псувните, освен това сменя мъжете като носни кърпички и най-дългата й връзка е 4 месеца. Касиопея, или Каси (Светлана Янчева) е учителка на село, преподавала е и в университет, но заради нежеланието си да се сближи с технологиите се е отказала. Тя е някак стихнала и депресивна, примирила се е, че е скучна за околните, но сякаш е отворена към тях. Вероника, или Вера (Елена Телбис, ще се редува в ролята с Весела Бабинова) е била най-умната от трите, ала не се е реализирала като професионалист, а е предпочела семейния уют. Тя е привидно доволна от живота, жестовете й са на изискана домакиня, която обаче май е прекалено зависима от съпруга си, на когото е родила 3 деца. Ще могат ли тези три толкова различни планети да синхронизират орбитите си? Ще могат ли сестрите поне за два часа в този живот да си говорят нормално, без да се изтрепят от неприязън и любов?!...

В течение на действието героините споделят своите най-съкровени чувства, мечтания и болки. В спомени и спорове, разчиствайки апартамента, те ще разкрият една на друга, а и всяка за себе си, неизказвани преди и неподозирани дълбочини на своите характери. И ще осъзнаят колко силни са невидимите нишки, които ги свързват и разделят. „Боклук" е пиеса, която се занимава с най-дълбоките чувства, които таят душите ни. И колко трудно е да се пречистим, когато се появи възможност да ги споделим. Текстът на Елена Телбис е изненадващо проницателен по отношение на човешкия дух за един толкова млад творец, казват от театъра. Неговата поетика и хумор, психологическа правдивост и деликатна меланхолия са действително изящни.

Снимки: Елена Ненкова
(от ляво на дясно) Анастасия Лютова, Елена Телбис и Светлана Янчева в „Боклук".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.