• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Над 500 доброволци от TELUS International Bulgaria помагат на 50 пчелари от цялата страна

Над 500 доброволци от TELUS International Bulgaria помагат на 50 пчелари от цялата страна

/КРОСС/ След две години в хибриден формат, TELUS Дни на подкрепа се завръща със събитие на живо. На 24 септември над 500 доброволци от TELUS International Bulgaria, заедно с техните приятели и семейства, ще се превърнат в пчелари за един ден. Съвместно с екипа на фондация “Истински мед” те ще запретнат ръкави, за да сглобят 60 нови кошера, 1200 кошерни рамки и информационни материали, които да бъдат в помощ на 50 пчелари от цялата страна. “Пчелар за един ден” - това е мотото, под което компанията организира доброволческата инициатива в Зоологическата градина в София. Едновременно с това, ще се проведе и онлайн творческа работилница, която цели да създаде информационни материали, които да бъдат полезни в работата на подкрепените пчелари.

Инициативата помага на стартиращи пчелари от платформата “Истински мед”, чиято мисия е опазването на пчелите. Дарението, което ще направи компанията, възлиза на повече от 100 000 лева и е под формата на кошери, ценни материали и оборудване. Част от тях са и 10 електрически центрофуги, които “Истински мед” ще предостави на пчелари, които имат най-голяма нужда. С тях те могат много по-ефикасно да изваждат меда от питите и петорно да оптимизират процеса по получаването му.

TELUS International Bulgaria полага усилия в посока запазване биоразнообразието на българската природа и в частност грижата за пчелите. До този момент, компанията и фондация Обществен борд на TELUS International Bulgaria, са подкрепили финансово дигитализирането на “Музея на пчелата” в София, предприемаческия проект в областта на пчеларството - „Деца със светло бъдеще“, реализиран в с. Джурово ив помощ на уязвими семейства, . Компанията също така подпомага и програмата “Осинови кошер”, като през 2022 г.,  е осиновила над 750 000 пчели, за които се грижат пчелари в различни точки на България. В момента „осиновените“ пчели опрашват над 900 милиона цветя всяка година.

Тази година TELUS Дни на подкрепа отбелязва своя 10-годишен юбилей. За този период компанията и фондация “Обществен борд на TELUS International в България” е дарила над 2 млн. лева в подкрепа на повече от 200 благотворителни и образователни организации и каузи. Участие в тях като доброволци са взели над седем хиляди служители в подкрепа на мотото “Даваме там, където живеем”, дарявайки над 40 000 часа доброволчески труд.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.