• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Васил Терзиев отново кани на разговори партиите в Столичния общински съвет

Васил Терзиев отново кани на разговори партиите в Столичния общински съвет

/КРОСС/ Кметът на София Васил Терзиев отново ще изпрати покани до партиите в Столичния общински съвет по време на днешното заседание на Съвета.

"Очаквайте покани и ще продължим тези разговори", заяви Терзиев.

Той припомни, че бяха изпратени покани до всички партии, представени в СОС.

"Текстът на всяка една покана е бил еднакъв, посочи кметът. Темите също бяха ясни предварително и не е излизано извън тях. Те бяха какви са приоритетите, които всеки един си представя, че трябва да бъдат реализирани в един мандат, за да започнем от това какво ни обединява. Второто нещо беше кои са важните неща за всяка партия, които да бъдат застъпени в следващия бюджет", каза Терзиев.

"Третото е темите, по които партиите биха проявили лидерство, за да залегнат като политики. Чак след обсъждането на тези точки, трябваше да говорим за избор за председател и сформиране на комисии. По последните две точки не е говорено изобщо", подчерта кметът Терзиев.

Разговорите ни с БСП, "Синя София" и "Възраждане" бяха фокусирани върху първите две точки, обясни Терзиев. Той допълни, че много би се радвал с тези, които не се е видял, разговорите да продължат.

Днес на заседанието отново бяха направени същите предложения за председател на СОС от партиите в Съвета. За поста "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") предложиха Борис Бонев, "БСП за България" - Диана Тонова. От "Възраждане" номинираха Красимир Гълъбов, а от "Има такъв народ" (ИТН) - Пламен Данаилов. Изборът беше чрез тайно гласуване с хартиени бюлетини.

През миналата седмица СОС не успя да избере свой председател, гласуването продължава днес.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.