• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Tesla е „Apple преди 20 години“

Tesla е „Apple преди 20 години“

/КРОСС/ Tesla технологична компания ли е, или автомобилен производител? Това бе един от ключовите въпроси, задавани на анализаторите от Уолстрийт през последните години, пише Business Insider. В зависимост от контекста, името ѝ се нарежда до тези на Ford и General Motors или до на Amazon, Apple и Uber.

„Има паралели, които трябва да се направят между Apple под управлението на Стив Джобс и Tesla под управлението на Илон Мъск", отбелязва Кати Хюбърти от Morgan Stanley.

Според нея въпросът е дали оттук нататък Tesla ще се нуждае от оперативен лидер, какъвто е Тим Кук за Apple, за да се превърне в компания за трилион долара.

Идеята за „дясна ръка" на Мъск, която да поеме ежедневните операции, не е нова, особено в контекста на другите амбициозни начинанията на милиардера. През 2018 г. обаче той опроверга опцията с думите: „Ако имате някой, който може да свърши по-добра работа, моля да ме уведомите. Той може да получи работата. Има ли някой, който може да свърши работата по-добре?".

Според Хюбърти все пак има резон в осигуряването на втори човек. Тя напомня, че Apple успя да се възползва от наследството на Стив Джобс, за да увеличи пазара на компанията близо три пъти, въпреки нарастващите геополитически и социални предизвикателства.

„Никой друг няма да посвети всяка част от себе си на дадена компания като основателя", отбелязва тя, казвайки, че това крие и положителни, и отрицателни черти. В началото, по думите ѝ, може да има много добри години на иновации и хипер-растеж, но след това се натрупват редица неща, които разсейват. Затова е важно основателят да се заобиколи със силни бизнес лидери и да се осигури визия в дългосрочен план.

Досега масивният фокус на Мъск върху Tesla беше положителен. Милиардерът има прекарани дълги дни и нощи в офиса, дори спейки в завода на компания.

Инвеститорите сравняват Tesla с Apple от преди 20 години. С други думи, Tesla е „компания, която мисли различно, невероятно иновативно в категория, която се нуждае от стимул на иновациите".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.