• 21 Окт 2020 |
 •  USD / BGN 1.6561
 •  GBP / BGN 2.1415
 •  CHF / BGN 1.8238
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София °C

Tesla ще печели минимум по $200 милиарда годишно от системи за акумулиране на енергията

Tesla ще печели минимум по $200 милиарда годишно от системи за акумулиране на енергията

/КРОС/ Аналитиците на инвестиционната банка Piper Sandler считат, че компанията Tesla Energy, която се занимава с производството, разгръщането и продажбите на стационарни системи за акумулиране на енергия, към 2033 година ще започне да генерира не по-малко от $200 милиарда годишно и ще заеме лидерска позиция в световния енергиен пазар. Водещият аналитик на банката Алекс Портър обяснява този очакван успех на Tesla Energy с два фактора: компанията работи в най-важния сегмент на енергетиката и с ‘Компенсацията на Илън Мъск’.

„Ние очакваме рязко повишаване на търсенето на енергийни продукти, особено през 2020-те и 2030-те години, понеже възобновяемите източници на енергия съвсем скоро ще съставят до 40% от цялата електроенергия’ – заявиха представителите на Piper Sandler.

Tesla Energy твърде рядко се появява в прогнозите на аналитиците, но Piper Sandler счита това за грешка и нарича отдела Energy на Tesla ‘темата, която всички се стараят да избягват‘. Експертите отсега забелязват огромния потенциал на ръст и положителното влияние на цялостната оценка на компанията Tesla. Този отдел на компанията на Илън Мъск през 2019 година донесе само $1,5 милиарда приход на основния бизнес на Tesla, но според прогнозите на Портър, към 2024 година ще реализира печалба от $12,4 милиарда, която всяка година постепенно ще нараства и през 2033 година чистата годишна печалба на Tesla Energy ще достигне $200 милиарда.

Тези прогнози са съобразени с гледната точка на Илън Мъск, който наскоро обяви, че Tesla Energy е излязла на печалба и е напълно възможно по този финансов показател да надмине автомобилната компания Tesla.
В тези прогнози има логика, защото с нарастването броя на електромобилите, необходимостта от електрическа енергия, при това чиста, бързо ще нарасне. Продукцията на Tesla Energy рязко намалява цената на електрическата енергия, понеже не се налага да се запазват и ползват електроцентрали за студен резерв от предишни поколения, понеже дава възможност за съвсем лесното използване на вятърна и слънчева енергия и други. Да си припомни, че преди месец Мъск заяви, че навлиза в енергийния пазар на Европа и първо в Германия.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2020 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.