• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Илън Мъск загуби 1/10 от състоянието си за ден

Илън Мъск загуби 1/10 от състоянието си за ден

/КРОСС/ Обсебеният от Twitter милиардер обиди държавния глава Джо Байдън в обществената мрежа в четвъртък, откакто беше отритнат на конгрес в Белия дом, отдаден на електрическите транспортни средства. Въпреки че в сряда Tesla регистрира рекордна печалба, в четвъртък акциите на производителя на електрически автомобили се сринаха с 11%, което понижи положението на Мъск с 24,5 милиарда $, пресмята Forbes.

Той към момента е най-богатият човек в света с 218,3 милиарда $. Рязкото намаляване в четвъртък пристигна, откакто в края на сряда Tesla предизвести акционерите си, че проблемите във веригата за доставки могат да попречат на растежа през тази година. При затварянето на пазара в четвъртък Tesla се търгуваше на цена от 829,10 $ за акция, което е спад от близо 1200 $ за акция на 3 януари.

"Нашите лични заводи работят под потенциала си от няколко тримесечия, защото веригата за доставки се трансформира в главен ограничителен фактор, което евентуално ще продължи до 2022 година ", съобщи компанията в известие за акционерите дружно с оповестяването на приходите си за четвъртото тримесечие на 2021 година в сряда.

Мъск стартира мощно годината. В началото на януари положението му надвиши 304 милиарда $, откакто Tesla разгласи, че е надминала прогнозите на анализаторите, като е доставила повече от 936 000 автомобила през 2021 година Оттогава акциите на Tesla поевтиняха с 24%, което го направи по-беден с 80 милиарда $ за по-малко от месец.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.