• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Заявленията за издаване на разрешение за извършване на извънгабаритен превоз ще се подават и по пощата

Заявленията за издаване на разрешение за извършване на извънгабаритен превоз ще се подават и по пощата

Промяната е предвидена в проект за изменение на Наредбата за движение на извънгабаритни и/или тежки пътни превозни средства

/КРОСС/ Проект за изменение на наредба предвижда възможността собствениците или превозвачите на извънгабаритни и тежки пътни превозни средства (ППС) да могат да подават заявление за разрешително и чрез лицензиран пощенски оператор, което е в съответствие с решението на Министерския съвет от 2018 г. за трансформация на модела на административно обслужване. Досега това беше невъзможно и лицата подаваха заявленията лично в областните пътни управления.
Промените в Наредба № 11 от 2001 г. за движение на извънгабаритни и/или тежки пътни превозни средства се правят с цел прецизиране на текстовете, свързани с разпоредбите на Директива 96/53/ЕО на Съвета от 25 юли 1996 г., както и задълженията и отговорностите на собствениците на извънгабаритни и/или тежки пътни превозни средства (ППС) или лицата, които извършват превозите по отношение на издадените разрешения за движение на извънгабаритни и/или тежки ППС от администрацията, управляваща пътя.
С новите текстове по-ясно са регламентирани етапите, съпътстващи издаването на разрешителното за движение на извънгабаритно и/или тежко ППС, както и съответните отговорности на администрацията, управляваща пътя, лицата, които извършват превозите, и службите за контрол.
Публикуваният за обществено осъждане проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 11 от 2001 г. за движение на извънгабаритни и/или тежки пътни превозни средства е разработен на основание чл. 139 от Закона за движението по пътищата.
Проектът и приложенията към него могат да бъдат намерени в секция „Проекти на нормативни актове" на интернет страницата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и в Портала за обществени консултации.

...

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.