• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Владимир Тодоров: Губим войната по пътищата, защото се ограничаваме само до говорене

Владимир Тодоров: Губим войната по пътищата, защото се ограничаваме само до говорене

/КРОСС/ Губим войната по пътищата, защото се ограничаваме само до говорене. Няма промяна, която да се лансира от тези, които взимат решения. Няма промяна в санкционната политика на държавата, нито в обучението, нито в инфраструктурата. Едни и същи проблеми десетилетия са на дневен ред. Политиката, която трябва да се провежда в тази сфера отсъства. Това каза в БНТ „Денят започва" Владимир Тодоров - председател на Асоциация на пострадалите при пътнотранспортни произшествия.

Според адвокат Емануил Йорданов наказанията към нарушителите на пътя не са ниски. В много случаи едно наказателно дело фиксира върху себе си общественото внимание за няколко месеца. След това медиите и обществото губят интерес и никой не разбира какво е станало на финала. Според мен трябва да се акцентира върху всеки един финал на подобно дело, за да може да бъде огласен по-сериозно и да бъдат ясни конкретни измерения на присъдите по един или друг случай, смята той.

Тодоров добави, че Българска асоциация на пострадали при катастрофи предлага от 6-7 години на пияни и дрогирани шофьори при рецидив да се конфискува автомобила, независимо чия собственост е. Според него българинът има специфично отношение към своя автомобил и ако се приеме подобен законов регламент, рязко ще намалеят пияните и дрогирани шофьори.

Той коментира и проблемът с камерите. България на 20 000 км. пътна мрежа има около 250 камери на пътна полиция. Това е крайно недостатъчно. Трябва да бъдат около 3-4 хиляди.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.