• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Енергиен експерт: Поскъпването на тока и парното е неизбежно

 Енергиен експерт: Поскъпването на тока и парното е неизбежно

/КРОСС/ Поскъпването на тока и парното се налага, защото този път то не засяга само страната ни, неизбежно е, заяви пред БТВ енергийният експерт Васко Начев.

"Всички знаем какво се случи миналата година, пандемията, спад в добивите на нефт и газ, а сега - възвръщането на икономиката в предишни позиции е причината за поскъпването", каза той определи като несериозно твърдението на омбудсмана Диана Ковачева, че скокът в цената е необоснован.

По думите му няма как да не се съобразим с поскъпването на нефта и газа на световните пазари. "В топлоенергията нямаме никакви луфтове, под екзистенциалния минимум се върви при повишаването", уточни експертът.

Начев посочи, че пазарът на електроенергия за битовите потребители е строго регулиран и поскъпването няма да се усети драстично, при тока за бизнеса обаче положението е различно.

Относно ТЕЦ "Марица Изток-2", енергийният експерт коментира, че най-вероятно ще се търси компенсация през БЕХ, защото ако цената на емисиите се вкара в ценообразуването на електроенергията, то сумата наистина ще стане непосилна.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Га нефта падна главоломно нашите "търгаши" изкараха от сто кладенеца вода само и само да не свалят цените ни със стотинка.Га само леееко е мръднал нагоре нашите същите оревават орталъка как трябвало да се вдига щото така било на "борсите" и те се влияели от тях.За хлебарите и зърнарите е отделна бира, само да се зададе облаче и хоп-било заради кишата, сушата и заради "международното" положение и хайде нагоре но не и надолу, "пазарна" икономика ли, таратанци !!!!

29.06.2021 13:09:00

Анонимен

да напуснем ЕС и няма да плащаме емисии! вноската 2% да 2058 година е по голяма от парите дето ги чекаме! честито на внуците ,ако останат в булгаристаня!

28.06.2021 16:54:00

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.