• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Испания прегази Коста Рика за най-категоричната си победа на Световно първенство

Испания прегази Коста Рика за най-категоричната си победа на Световно първенство

/КРОСС/ Испания започна много обещаващо участието си на Мондиал 2022, след като разби Коста Рика със 7:0 на "Ал Тумама" в откриващия си мач от група Е. И тримата нападатели на "Ла Фурия" в този двубой - Дани Олмо (11'), Марко Асенсио (21') и Феран Торес (31' - дузпа, 54'), се разписаха, а към тях се присъединиха Гави (75') и резервите Карлос Солер (90') и Алваро Мората (90+2'). Тимът показа добра игра и в защита, след като не допусна нито един удар по посока на вратата си. Не на последно място, световният шампион от 2010-а владееше топката в 82% от времето. Това е най-изразителната победа за испанците на Световно първенство, като предишната беше с 6:1 над България през 1998-а.

Още в 5-ата минута испанците имаха шанс да открият резултата. Тогава дълъг пас на Педри намери Олмо в близост до вратата, но волето на крилото се оказа неточно. В 8-ата минута Асенсио също се отчете с пропуск след шут по земя. Три минути по-късно Гави пробва подаване, при което топката отскочи след досег с крака на противников играч и отиде при Олмо, който този път успя да преодолее Навас за 1:0.

Втората част започна именно с шут на Асенсио, който от голямо разстояние прати топката над вратата. В 54-тата минута Торес нахлу в наказателното поле и задържа топката под натиска на Навас, Брайън Овиедо и Франсиско Калво, след което я прати в противниковата мрежа за втория си гол в мача. Той обаче не успя да оформи хеттрик, тъй като малко след това беше заменен от Мората. В 63-тата минута именно нападателят опита изстрел, който мина встрани от вратата.

Така се стигна до 75-ата минута, когато дойде 5-ото попадение на иберийците. Тогава Мората беше изведен в наказателното поле, а Навас излезе да го пресрещне. Испанецът обаче задържа топката и я подаде на Гави, след чието воле тя се отклони в близката греда и влезе във вратата. Малко след това имаше разправия между играчите на двата тима, но тя бързо беше прекратена.

В 90-ата минута резервата Нико Уилямс пусна остър пас в наказателното поле, който беше избит от Навас, а топката отиде на пътя на Солер. Халфът се възползва от това и добави името си сред голмайсторите със своя шут.

В началото на 8-минутното добавено време Мората също успя да се разпише, оформяйки крайното 7:0 след двойно подаване с Олмо.

Така Испания спечели първите си 3 пункт и поведе в група Е, изпреварвайки Япония само по голова разлика. Коста Рика, също като Германия, остава без актив, но на последното място заради далеч по-тежката си загуба.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.