• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Тошо Тошев: След месеци на уплах ГЕРБ отново са настървени за престой във властта

Тошо Тошев: След месеци на уплах ГЕРБ отново са настървени за престой във властта

/КРОСС/ "Понятието "дълго" във властта е сложно. При ГЕРБ усещам настървение отново за управление, докато преди месеци усещах уплах. Но това не е управление, а престой във властта, каране на джипка по коридорите на властта". Това каза пред БНР журналистът, писател и издател Тошо Тошев.
Според него нито една от партиите, които ще се състезават за място в новия парламент, не мисли за управление, "а всеки смята". "Управлението на една държава е сложна работа. На нашата държава, в нейното състояние, това е болезнена работа. Не знам кой умен човек би се съгласил... Нашата държава е много болна в момента".

Журналистът не смята, че Слави Трифонов може да бъде политик: "Около него няма хора политици. Самият той не показва сериозно политическо поведение, дори в този решаващ момент. Ние не го чуваме, не го виждаме... Слави ми е като ядрото на Земята, знам, че съществува далече надолу, но никога не мисля за него. Какво може да ми даде партията на Слави Трифонов?!".

В предаването "Политически НЕкоректно" Тошев коментира още: "Бих посъветвал Корнелия Нинова да не се захваща с това нещо - да съди журналисти. Не знам защо го прави. Мисля, че не само е грешка, а е нелепица. Не се съди журналист. Дори идеята, която е била заложена в публикацията, която не си е харесала, така я раздухва повече и който не я прочел, ще я прочете".

Тошо Тошев разказа как преди извънредните парламентарни избори през 2014 година е посредничил между Бойко Борисов и тогавашния шеф на БСП Михаил Миков. Борисов предложил да се направи коалиция с БСП и поискал съдействие от Тошев да разговаря с Миков за това. В предаването "Политически НЕкоректно" по темата се включи и Михаил Миков:

"Нямам детайлен спомен за случилото се, но тогава имаше много годежари. Никога не съм влизал в кабинета на г-н Тошев. Нещата се случваха пред цялата публика. Имаше ясна позиция на Изпълнителното бюро по въпроса и място за годежарски теории не е имало... Идея за голяма коалиция винаги се е търкаляла... Въпрос не може да има за голяма коалиция", дупликира Миков Тошев по БНР.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.