• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Toyota записва рекорди по производство

Toyota записва рекорди по производство

/КРОСС/ Японският концерн Toyota Motor обяви рекорден ръст в производството на автомобили. Според агенция Reuters, която се позовавайки се на представители на компанията, най-големият производител на автомобили в света най-накрая е успял да се възстанови от пандемията и да увеличи капацитета си, главно извън Япония.

В края на последния летен месец Toyota увеличи обемите с 44,3% спрямо август 2021 г. до 766 683 автомобила, като най-накрая изпълни и дори надхвърли плана. След няколко прекъсвания на месечните планове Toyota успя да произведе повече от 700 000 автомобила - каквато беше целта за август. Това дава надежда, че японският автомобилен гигант все още ще има време да сглоби 9,7 милиона коли до края на 2022 г. Въпреки неуспехите в производството, компанията вече отказа да коригира годишната цел.

Успехът през август се дължи на факта, че китайските власти постепенно премахват ограниченията, свързани с пандемията. В допълнение, дефицитът на автомобилна микроелектроника, който продължава повече от една година, започна да показва спад. Производството на Toyota расте основно благодарение на чуждестранни обекти.

Те увеличиха обемите на сглобяване с рекордните 65,1% в сравнение с миналата година, докато японските предприятия се увеличиха само с 5,6%. На първо място, компанията успя да осигури фабрики за полупроводници в Азия, но анализаторите са предпазливи относно перспективите и все още не признават края на кризата - както недостигът на чипове, така и огнищата на коронавирус все още могат да засегнат производството. Следователно планът за октомври за Toyota е 800 000 автомобила - със 100 000 по-малко от средномесечното.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.