• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Продължава подмяната на дизелови автобуси с електробуси в София

Продължава подмяната на дизелови автобуси с електробуси в София

/КРОСС/ Още 30 нови електробуси ще се движат в градския транспорт на София.

Продължаваме да обновяваме подвижният състав на градския транспорт. С новите 30 електробуси в "Столичен електротранспорт" ще имаме 45. Това каза днес заместник-кметът по направление транспорт на Столична община Кристиан Кръстев, който присъства на пускането на първите електробуси по договор за доставка на общо 30 нови превозни средства и 10 зарядни станции.

От днес 8 нови електробуса се пускат в движение по автобусна линия № 6 „Автостанция „Гео Милев" - с. Герман и временната линия № Е20Т, която замества трамвай линия № 20 за времето на ремонта.

С доставените 30 нови електробуса в следващите месеци ще обновим линии №60, 74 и 73. С тях електробусите на градския транспорт стават 65, а в процедура за доставка са още 52.

Доставката на новите електробуси е част от програмата на кмета Йорданка Фандъкова за модернизация на градския транспорт в София, която се реализира през последните години. С модернизирането на превозни средства се подобрява градския транспорт, както и качеството на атмосферния въздух.

Ще имаме 117 чисто нови електробуса в движение. Работим отдавна върху маршрутите на бъдещия довеждащ транспорт, за който ще се използват новите превозни средства, посочи също Кръстев.

Новите електробуси са климатизирани, разполагат с видеонаблюдение, със зарядни устройства за мобилни телефони. Те са нископодови, имат рампа за трудноподвижни хора и за майки с детски колички. Електробусите използват съвременните бързозарядни технологии, базирани на ултракондензатори, което им позволява да зареждат на крайните спирки в рамките на 5-6 минути, да улавят енергия при спиране и да я оползотворяват.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.