• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Партията "Има такъв народ" няма да подкрепи правителство с мандата на БСП

Партията "Има такъв народ" няма да подкрепи правителство с мандата на БСП

/КРОСС/ Партията "Има такъв народ" няма да подкрепи правителство с мандата на БСП, каза пред БНТ Слави Трифонов, лидер на "Има такъв народ /ИТН/. Той допълни, че неговата партия ще отиде на преговори с БСП, защото възпитанието го изисква.

Причините ИТН да не подкрепя правителство, предложено от социалистите е, че БСП е лява формация, тя е партия от статуквото, освен това не е подкрепила ИТН, когато са искали да направят кабинет, посочи Трифонов в интервю за Бойко Василев по БНТ.

Само БСП и ИТН не могат да сформират правителство, защото нямат необходимото мнозинство. Ако ни подкрепи ДПС, ще правим тройна коалиция, а това е просто абсурдно, заяви Трифонов. Съставяне на ново правителство с БСП е невъзможно и се оказва, че отиваме на избори, добави той.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова няма ограничение да представи министър-председателя си. Когато това стане, тя има една седмица и в зависимост от чисто законовите порядки, зависи дали изборите за парламент и президент ще са последователни или ще са две в едно. Логично е те да са две в едно, за да не са скъпи, а и защото хората се уморяват, каза Трифонов.

Суверенът, "скъпи ми приятелю", обърна се Трифонов към Бойко Василев, реши парламентът да изглежда така. За да се разберем в него, е необходимо да има мъдрост, смирение и морал, каза лидерът на ИТН. Виждаме разминаване между очакванията на хората и това, което представлява политическата система. Хората се променят, когато усетят "миризмата на власт". Българските политици не са адекватни на това, което са потребностите и желанията на хората, каза още Трифонов.

Ние сме разговаряли, водили сме преговори с партиите от протеста, каза той. Аз съм последователен човек и правя това, което съм казал. Ние бяхме ясни, че с партии на статуквото няма да правим коалиция или каквото и да било. Невъзможно е, а и не бива, да правим коалиция с ГЕРБ, не бива и с ДПС. БСП би могла да бъде компромисна, заради поведението й напоследък, каза лидерът на ИТН. Ясно е, че ни е нужна подкрепа от партиите на протеста, добави той.

Имаше ясни възгледи сред партиите на протеста кои са важните неща, които стоят пред България и по тях нямаме никакви разлики, каза той по повод разговорите при опита за формиране на кабинет с първия мандат. Трите партии нямахме мнозинство и с най-голямото споразумение и решихме, че като имаме общи възгледи и обща политика е нормално да бъдем подкрепени, защото е важно да се свърши работа, каза Трифонов. Важното за суверена е политическите партии да свършат работа - ние бяхме готови с екипа да свършим работа и това е най-важното, посочи той.

Разговаряхме с Христо Иванов и Мая Манолова - попитах ги какво искат и те бяха ясни, че няма да подкрепят нашето правителство. Попитах Христо Иванов къде съзира ръката на ДПС в ИТН, защото това не е вярно, каза Трифонов. Не съм се виждал с никой от ДПС и няма такива разговори, добави той.

Никой не стои зад партията "Има такъв народ", освен нейните гласоподаватели и аз, каза Слави Трифонов. Зад партията не стои ДПС, Маджо и други. Това са неща, хвърлени в публичното пространство, за да уязвяват, за да не се създаде правителство, подчерта Трифонов.

Сега парламентът изглежда така, че всички са се скарали с всички. Затова в следващия парламент депутатите трябва да проявят безусловна мъдрост, морал и смирение за да решат проблемите на хората, каза Трифонов.

Аз съм се ваксинирал, макар че съм прекарал ковид и то доста тежко, каза още той. Звучи ми глупаво да флиртуваш с антиваксъри, това е все едно да флиртуваш със смъртта, каза Трифонов, на въпрос на Бойко Василев.

По думите на Слави Трифонов двама от служебните министри са дошли при ИТН и са казали че искат да останат в следващо правителство. Това са служебните министри на финансите Асен Василев и на икономиката Кирил Петков, добави Трифонов. Кирил Петков започна да има ултимативно поведение и затова преценихме, че няма да се договорим. Те наистина свършиха много добра работа, за да стане това изчегъртване на ГЕРБ, добави Трифонов за двамата служебни министри.

Подкрепям Румен Радев за втори мандат, каза още Трифонов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

що няма да го подкрепите бе, пич? Щото е лошо, понеже предложения ( засега неизвестен) състав е дискредитиран и непрофесионален или защото определените като приоритети проблеми и наченете за решаването им са в противоречие с вашите разбирания? Можете да пеете песни, но за друго не ставате. Държите се инфантилно. Поредното разочарование.

30.08.2021 06:56:32

Анонимен

На БСП, и но никого не му трбва подкрепа от такъв политик.

28.08.2021 23:49:29

Анонимен

Окоончателно демаскиране на СТ и БВ. Бойко се държеше като пудел на Слави, или ако искате, като плужек. Слави беше със самочуствие на победител и сега, и завинаги. Докога, народе ???

28.08.2021 23:20:34

Анонимен

Истината ще излезе при среща лице в лице между Трифонов от една страна и Петков и Василев от друга при поискване на едната или от двете страни. Ако това не стане истината се крие от обществеността и политическото задкулисие е налице.

28.08.2021 20:17:41

Анонимен

Кой казва истината и кой лъже проличава от отмъщението на ИТН и съответно на неговия лидер като постави въпроса в Парламента за двойното гражданство на министър Петков, а именно затова, че не е приел предложението за министър в проектокабинета им. За министър Василев вероятно не е намерено нищо компрометиращо, а и финансовите зависимости в бъдеще са важни. На въпроса защо е бил поставен въпроса за двойното гражданство в Парламента отговори твърде глупаво, че били радетели за спазване на закона въпреки, че се застъпвали за отпадане на двойното гражданство като условие. Като, че ли това е единственото нарушение на законите в България. Голяма искреност, няма що. Прочетете интервюто на Петков пред Би Ти Ви.

28.08.2021 15:49:53

Анонимен

До сега винаги съм защитавал Трифонов. Като човек, може и да е честен, но като фактор в политиката е пълна скръб. Дори бих казал глупав. Интересно как вижда резултата от нови избори. Да спечели 80%? Таратанци. Най-вероятно Дебелия ще се окаже отново на първо място с половин-един % разлика, а може би и повече. Хората са разочаровани, и няма да отидат да гласуват, а електората на ГРОБ ще отиде под строй понеже знае какви пари губи в случай на провал. И щях да повярвам на принципността на ИТН, ако не бяха започнали с лобистки напъни във връзка с възобновяемата енергия. Тотално разочарование са.

28.08.2021 13:36:21

бай Хуй

От седесарката Нинова по-голяма чалга няма.

28.08.2021 12:37:49

7 8 И ПАДАМ

ХОРА , ОСЪЗНАВАТЕ ЛИ КАК ЧАЛГАТА ВОДИ ДО ....НИКЪДЕ...........????

28.08.2021 08:43:33

Анонимен

Голям уй-тези откриха топлата вода !

28.08.2021 06:37:27

Анонимен

Не й ли стига на България управлението от ръцете на един цървул да премине в друг, който иска да се докаже, че е над всички. И тъй като не може да стане с интелигентност става с диктат.

27.08.2021 22:49:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.