• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Емил Соколов, политолог: Съмненията за зависимости на ИТН са заради начина на обявяване на кандидат-министрите

Емил Соколов, политолог: Съмненията за зависимости на ИТН са заради начина на обявяване на кандидат-министрите

/КРОСС/ Големите победители на последните парламентарни избори от 11 юли са „Има такъв народ" и „Демократична България". ГЕРБ изгубиха над 200 хиляди гласа от април т.г., БСП е в колапс.

Заявката за правителство, която Слави Трифонов оповести вчера, можеше да бъде направена и преди изборите, коментира пред Радио София Емил Соколов, политолог, живял и преподавал в Англия.

Ходът с предложенията за министри е противоречив. Той едва ли се дължи на неопитност, тъй като Трифонов непрекъснато се хвали с екипа от образовани и опитни хора.

„Това, че си умен и кадърен, не значи, че не си зависим или корумпиран", допълни Соколов.

Според него невъзможно е постигането на категорично мнозинство от ИТН при евентуални трети избори на тази година, тъй като хората се измориха от вотове и ниската избирателна активност го потвърждава. Освен това съпартийците на Слави Трифонов отказват да водят кампания и да разясняват намеренията си.

Според личното мнение на политолога тази политическа формация има някакви зависимости, които са продиктували изявлението в деня след изборите.

В днешен пост Трифонов едва ли не се оправдава, че не бил разбран правилно.

По думите на Соколов, трябва да се спрат изявленията от Фейсбук или собствената телевизия (когато и където не могат да се задават въпроси), ако е налице желание и стремеж да бъдат правилно приемани посланията.

Лицата, предложени за състав на правителство, не са обявени преди това, не са участвали в предизборната кампания, дори Николай Василев отказваше да коментира. Съмненията за зависимости не са конспиративни теории, смята политологът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.