• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Задава се скандал в тениса

Задава се скандал в тениса
Всички тенисисти на Australian Open трябва да са ваксинирани

/КРОСС/ Всички тенисисти, които ще вземат участие на Откритото първенство на Австралия, планувано за януари в Мелбърн, ще би трябвало да бъдат имунизирани против Covid-19, удостовери в събота мениджърът на турнира Крейг Тайли. Това увеличава натиска върху глобалния No1, сърбина Новак Джокович, девет пъти шампион в Мелбърн, който отхвърля да каже наистина ли е имунизиран или не, написа Агенция Франс Прес.

Откритото първенство на Австралия, първият турнир от Големия шлем за годината, ще се проведе от 17 до 30 януари в Мелбърн. Вторият по величина град в Австралия мъчно преодоля 260 дни на затваряне, което го превърна в един от градовете в света с най-дълго траял локдаун.

Миналият месец щатът Виктория, чиято столица е Мелбърн, изключи опцията да даде особено изключение на неимунизирани играчи, с цел да могат да вземат участие в турнира.

„Има доста спекулации по отношение на имунизацията, с цел да бъде безусловно ясно, защото министър-председателят (на щата Виктория) обяви, че всички участници би трябвало да бъдат имунизирани, ние уведомихме играчите", сподели Крейг Тайли пред Channel Nine.

Преди шест седмици единствено 50% от играчите бяха изцяло имунизирани , само че този % се покачи до 80%, след известието на правителството на Виктория, сподели той, добавяйки, че "продължава да се доближава до 100% ".

„Всички играчи го схващат, нашите спонсори ще би трябвало да бъдат имунизирани , целият личен състав , функциониращ на Australian Open, ще би трябвало да бъде имунизиран", настоя той.

Новак Джокович, който може да преследва в Мелбърн историческа 21-ва титла от Големия шлем, "каза, че за него това е персонален казус", продължи Крейг Тайли. „Бихме искали да забележим Новак тук. Той знае, че ще би трябвало да бъде имунизиран, с цел да играе тук".

Попитан в събота след поражението си на полуфиналите на Мастърса в Торино, Джокович към момента не е коментирал присъединяване си. „Ще забележим, просто ще изчакаме и ще забележим (какво ще правим)", сподели той по време на конференцията.

За списанието на Australian Open през 2021 година, планувано за февруари вместо януари, играчите и техните треньори трябваше да спазват двуседмична карантина в хотелите.

Броят на наблюдателите беше избран на 30 000 дневно, или 50% от капацитета, а по време на турнира беше постановено петдневно затваряне на щата Виктория.

Организаторите оповестиха, че този път трибуните могат да бъдат пълни, защото процентът на имунизация в щата Виктория се приближава до 90%.

Освен Джокович, Крейг Тайли удостовери присъединяване на Рафаел Надал, който също се стреми към 21-ва титла от Големия шлем.

При жените глобалната номер 1 Ашли Барти ще се пробва да спечели вкъщи против настоящата шампионка Наоми Осака, която удостовери присъединяване си, както и Серина Уилямс, която се стреми към 24-та титла от Големия шлем.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.