• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

МОН даде максимална оценка за управление на ректора на варненския Технически университет

МОН даде максимална оценка за управление на ректора на варненския Технически университет

/КРОСС/ Максимална оценка за управление получи от Министерството на образованието и науката ректорът на Техническия университет във Варна проф. д-р Венцислав Вълчев. Отчетът му за периода от 1 октомври 2021 г. до 30 септември 2022 г. получи най-високите оценки по шестте зададени цели, което съответства на 100% изпълнен годишен план, съобщиха от висшето училище.

Признание за добрата подготовка на над 5-те хиляди студенти тази година даде и бизнесът след проведен тридневен кариерен форум „Технологии на успеха", в който участваха над 60 български и международни компании. Възпитаници на ТУ-Варна завоюваха призови места в пет национални олимпиади, а в категорията „Технически науки" за студент на годината бе избран Ивайло Петров, студент в специалността „ИКТ" в ТУ-Варна.

Друг успех на учебното заведение, което чества 60 г. от основаването си, е лидерството в научната дейност. За година привлечените средства в научни проекти са над 4 млн. лв., а ТУ-Варна е координатор или партньор на над 30 международни проекта.

Университетът вече се готви за новата кандидат-студентска кампания, като провежда Дни на отворени врати за ученици от цялата страна. Първи с модерните корабен навигационен и машинен тренажорни комплекса се запознаха желаещите да се обучават в петте морски специалности на варненското висше училище. От 14 до 16 ноември гимназисти ще могат да се запознаят с подготовката по други професии, да посетят новите учебни лаборатории за IT и комуникационни технологии, мехатроника, електроника, ВЕИ и да се запознаят с възможностите за бъдеща реализация.


Източник: Труд

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.