• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Отслабване за 1 седмица - мисия възможна

Отслабване за 1 седмица - мисия възможна

/КРОСС/ Летните отпуски започнаха и кога, ако не сега трябва в рамките на седмица да влезем във форма. Може би се чудете, възможно ли в такива кратки срокове да се промени теглото. Да, напълно е възможно.

Разбира се, очакванията трябва да са реалистични и да не са за сметка на здравето. Затова най-добре е да не се подлагаме на драстични диети, а да приложите други ефикасни методи.

Детокс и хранене

Детоксът в съчетание с гимнастика са добър вариант за седемдневна промяна. От една страна няма редуциране на телесното тегло, без увеличаване на двигателната активност. От друга - всяко пречистване на организма е начин за "рестарт" на системата. Детоксът не винаги означава глад.

Понякога с подходящите храни и напитки се постигат много по-добри резултати, отколкото при драстичното лишаване на тялото от полезни вещества.

Много и разнообразни са начините за детоксикация на организма, но основното правило е процесът да е здравословен. Тогава ефектът ще е положителен и ще доведе до изхвърляне както на всички вредни токсини, така и на излишните килограми.

Напълно е реалистично да се отслабва, докато се храним редовно. Дори диетолозите препоръчват по-чест прием на храна, но в по-ограничени количества и съобразена с природосъобразния начин на живот, отколкото нищо.

В рамките на една седмица е препоръчително да разтоварите тялото като заложите на повечето плодове и зеленчуци. А и лятото е най-подходящо да изхвърли от менюто тежките храни. В жегите може да започнете деня си с освежаващ и достатъчно зареждащ със сили фреш или смути.

Най-ефективни за подобряване на метаболизма са зелените смутита, в които може да прибавите към свежите зеленчуци с по-ниски стойности на калориите като краставица, спанак, зеле и др., малко ядки, подправки като мента, например.

Един детокс обяд може да се състои от зеленчукова супа или сварено пилешко месо със зеленчукова салата, овкусена със зехтин. Вечерята също може да е лека - кисело мляко плюс ядки или зеленчуци на скара.

Задължително условие при всяка телесна трансформация е доброто хидратиране на организма. А през лятото тялото още повече се нуждае от течности. Проблемът е, че често различните напитки масово се приемат за заместител на водатата. Ето тук е най-голямата грешка, защото под правилна хидратация се разбира прием на чешмяна, филтрирана, трапезна или минерална вода.

Добрият метаболизъм може да бъде ускорен с билкови отвари. Чаят има лечебен и възстановителен ефект върху организма. По време на отслабване той е добър избор за пречистване и коригиране на телесната маса.

На пазара има разнообразие от детокс чайове или такива с отслабващ ефект. Още по-добре е да приложите познати нашенски билки и растения като лайка, глухарче, мащерка, розови листа, къпини и др., които да комбинирате с прясно изцеден лимонов сок и настърган джинджифил.

Повишена физическа активност

За да се сбогуваме с някой и друг килограм за толкова кратко време, няма как да минете без упражнения, повече движение на открито и един строен седмичен режим в залата или вкъщи. Навън най-добре включете велосипеда като основно средство за транспорт. Заложете на плуване и бягане.

В затворените помещения си наложете седемдневна серия от упражнения, които да редуват раздвижващи и силови тренировки. По този начин ще натоварите равномерно всички мускулни групи. С по-голямо внимание може да са допълнителните натоварвания към определени проблемни области по тялото.

Най-често това са мастните натрупвания в бедрата и в около талията. Затова задължително няколко минути от серията трябва да са с упражнения, които са повлияват точно тези зони.

Отслабване със СПА

В рамките на заветната седмица включете и спа процедурите. Така тялото ше успее да се освободи напълно от натрупаните токсини и да се възстанови след активната гимнастика. Сауната и парната баня са подходящи при отслабване.

Помагат също масажите, за да се засили кръвообращението в проблемните зони. Няма по-добро решение за балансираното оформяне на тялото от басейна. Ако имате възможност всеки ден плувайте поне за час и ефектът ще е видим.

Индивидуална програма за бързо отслабване без диети , съобразена с вашия организъм, ще ви предложи програмата Лъки Фит, която се предлага в клиниките Аюрведа клиник Банско и София .

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.