• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

75 процента от строителството на магистрала „Струма“ при тунел „Железница“ е изпълнено

75 процента от строителството на магистрала „Струма“ при тунел „Железница“ е изпълнено

/КРОСС/ Около 75 процента от строителството на автомагистрала "Струма" при тунел Железница е изпълнено. Проектът АМ "Струма" - Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел "Железница" се реализира с финансиране от ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020.

Изграждането на горното строене на 15 000-тонния мост ще приключи в средата на август. Съоръжението се изгражда по една от най-сложните технологии в строителството на този тип конструкции, за да се гарантира здравина и устойчивост. Обектът е проектиран с две независими части с дължина 560 м и 510 м, а габаритът е 29.5 м. Остават последни дни до приключване на дейностите по дясното платно за движение.

След като беше изградена най-външната конструкция на тунел "Железница", която е закрепена към скалния масив, в момента се поставя вторичната облицовка. Работи се едновременно от четирите страни на двете тръби. Полагат се хидроизолация, електропроводи и отводнителна система. Предстои изграждане на резервоари с вода от двете страни на тунела, които ще служат при евентуални пожари и инциденти.

Съоръжението ще разполага със системи за енергоефективно осветление, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, управление на трафика, аварийни SOS кабини, аудио и радио оповестяване и електронна система за контрол на достъпа.

Строителните дейности започнаха през октомври 2019 г. и на обекта се работи без прекъсване.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.