• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

ADATA SE770G – външен SSD диск с RGB ефекти (Видео)

ADATA SE770G – външен SSD диск с RGB ефекти (Видео)

/КРОСС/ Много от актуалните преносими компютри използват SSD решения за сторидж, които имат редица предимства пред традиционните твърди дискове (HDD). Това включва по-бърза работа и по-висока сигурност, основно от механични повреди. Все още обаче те не могат да достигнат до високите капацитети на HDD моделите. Разбира се има напредък и в това направление с предложения. Това означава, че можем да ги използваме и за външни решения за съхранение - портативни дискове, когато имаме нужда от допълнителен сторидж.

В настоящото ревю ще ви запозная с един от актуалните модели на ADATA в серията SE770G, който обаче се отличава и с наличието на RGB светлинни ефекти. По този начин моделът се вписва идеално и в гейминг сетъп. Освен това моделът е съвместим както с компютри, така и с актуалните гейминг конзоли PS5 и Xbox Series X/S, като така можете лесно да добавите допълнителна памет.

Дискът е с компактни размери дори се побира в дланта на ръката ви, а освен това е и лек с тегло 136 грама. Долната част от корпуса му е релефна, а отгоре е полиран и в черен цвят. Има LED индикатор за активност и USB Type-C порт. Моделът, с който разполагаме за тест е с капацитет 512GB, но има и версия с 1TB.

Основни характеристики:

Капацитет: 512GB/1TB
Цвят на шасито: Черен + RGB светлинни ефекти
Размери: 99.5 x 57.5 x 18 мм, 136 г
Интерфейс: USB Type-C 3.2 Gen 2
Максимални скорости на трансфер при четене/запис: 1000/800 MB/s
Работна температура: 0-35°C
Включени аксесоари: USB Type-C към USB Type-C и USB Type-A към USB Type-C

За разлика от някои HDD външни дискове, тук няма нужда от допълнително захранване, като директно свързвате диска към желаното устройство и сте готови за действие. LED индикаторът свети в синьо когато дискът е включен, а при трансфер той мига. Моделът използва бързия USB 3.2 Gen 2 Type-C интерфейс, а благодарение на включените в комплекта кабели можете да го свържете и с устройство без Type-C порт.

ADATA SE770G е съвместим с Android, Windows, MacOS, Linux, Xbox One X и по-нови и PlayStation 4 Pro и по-нови.

За тест на скоростта на трансфер използвах Windows 11 компютър със SSD и USB 3.1 Gen 1 порт. 1.7GB снимки и видео се прехвърлиха към външния диск за броени секунди при скорост на трансфер около 250MB/s.

На теория и при идеални условия SE770G постига 12.5 пъти по-високи скорости на трансфер спрямо традиционните външни HDD дискове. Така е възможно прехвърлянето на 10GB за едва 20 секунди.

ADATA SE770G може да допадне на запалените геймъри, тъй като има една допълнителна екстра, а именно RGB светлинна система, която обхваща голяма част от горната повърхност на устройството. Тя е под формата на шестоъгълници и включва плавна промяна на цветовете в различни зони с приятен ефект. Системата е автоматична и няма опция за регулирането ѝ.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.