• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

„Хорът на Турецкий” с безплатни концерти на пл.”Александър Невски” и при паметника на Альоша

„Хорът на Турецкий” с безплатни концерти на пл.”Александър Невски” и при паметника на Альоша

/КРОСС/ Най-известното в света руско музикално шоу гостува отново у нас. Прословутата група с диригент талантливия маестро Михаил Турецкий ще пее и танцува за публиката на Пловдив на 24 юни, от 17:00ч. при паметника на Альоша и в София на 25 юни, от 19:00ч, на пл. „Свети Александър Невски". Концертите са безплатни.
Мъжкият хор е придружен от изящните гласове на дамската формация SOPRANO и заедно ще предложат на публиката истински музикален театър със собствена оригинална режисура, певческо, актьорско и хореографско майсторство.
Концертите са част от световното турне на групата под надслов UNITY SONG. Това е уникален музикален маратон на руската формация, който хвърля мост между 21 страни и обединява с песните си различни времена и пет поколения по целия свят.
Турнето минава през площадите на десетки европейски и азиатски столици и големи градове - не само у нас, то ще мине и през Париж, Мадрид, Любляна, Виена, Братислава, Ташкент и др. От 2018 до 2022г. е обиколило площадите на 16 страни - и всеки концерт е помогнал за приятелството и културните връзки между световните столици.
UNITY SONG е под мотото „Музика за мир и здраве". Музикантите отбелязват, че актуалността на подобни събития тази година е специална и концертите зареждат хората с положителни емоции. „Музиката лекува! Въпреки факта, че сега на концертите повечето зрители са с маски, ние все още виждаме тяхната реакция - през техните очи, жестове, аплодисменти. Чувстваме взаимност. Те се нуждаят от този еликсир!" - споделят солистите на хора.
UNITY SONG е проект на правителството на Москва, подкрепен от Министерството на външните работи на Руската федерация и Obshchee Delo (lit.: Common Cause) Foundation.
„Хорът на Турецкий" се е създаден от Михаил Турецкий през 1990 г. Уникалният формат и изпълнителското майсторство на неговите солисти, чиито вокален диапазон обхваща четири и половина октави са в основата на световния им успех, завладял най-големите концертни зали - от Кремълския Дворец, до Роял Алберт Хол в Лондон, Карнеги Хол в Ню Йорк и още 100 зали в други страни. Многогласието, вокалните диалози, необичайната сценография и танците на певците са визитната картичка на ансамбъла. Широката репертоарна гама на хора предлага музикално удоволствие за всеки вкус и тържество на духа, когато и където да чуете „Хорът на Турецкий".
Входът за концертите е свободен.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.