• 02 Юни 2023 |
 •  USD / BGN 1.8172
 •  GBP / BGN 2.2761
 •  CHF / BGN 2.0043
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 24°C

Заместник-министърът на туризма на Гърция София Захараки посети българския щанд на изложението в Атина

Заместник-министърът на туризма на Гърция София Захараки посети българския щанд на изложението в Атина

/КРОСС/ В рамките на голямото международно изложение 8th Athens International Tourism & Culture Expo 2021, където България бе поканена да участва като почетен гост, заместник-министърът на туризма на Гърция София Захараки посети българския щанд. Тя бе посрещната от Н.Пр. посланика на Република България в Атина - г-н Валентин Порязов.

Заместник-министър София Захараки поздрави всички български участници и изрази готовност и желание за засилване на двустранното сътрудничество между Гърция и България. Според нея това може да стане чрез създаване на общ продукт за далечни пазари, фокусиране към специализирани и устойчиви форми на туризъм като винено-кулинарен, културен, еко, СПА и др. С гръцкия заместник-министър бе обсъдена възможността за участие на южната ни съседка в рамките на Ваканция и СПА Експо, което ще се проведе през м. февруари 2022 г. в София.

Задълбочаването на бизнес връзките и сътрудничеството между България и Гърция в туризма беше и във фокуса на двустранна работна среща в рамките на изложението в Атина.

В бизнес събитието взеха участие представители на ресорните туристически власти на България и Гърция, търговската служба на българското посолство в Атина и представители на бизнеса, общини и организации от двете държави.

Тема на дискусия бяха мерките за подкрепа на туризма в условията на пандемия. Същевременно, бяха разгледани и перспективи за неговото възстановяване, както и възможностите за генериране на допълнителна добавена стойност. В този контекст държавните органи и участниците дискутираха начините за създаване и промотиране на съвместни бизнес продукти между България и Гърция, които да бъдат предлагани на потребители от далечни пазари - например в САЩ и др. Тази инициатива е залегнала в Съвместната програма за действие, подписана между министерствата на туризма на двете държави и е с хоризонт до края на 2022 година.

Осъществяването на интензивни контакти в областта на туризма между Гърция и България е от съществено значение, защото този отрасъл е сред най-засегнатите от настоящата пандемия. Бизнес събитието дава шанс да се реализират редица нови контакти, да се обсъдят в предварителен порядък нови инициативи и проекти, да бъдат показани успешни бизнес практики в сектора.

Развитието на актуалните тенденции в туризма - а именно, преходът към по-зелена, устойчива, дигитална и безопасна екосистема - също бе обсъдено. Това бе важен акцент от разговорите, като продължение на факта, че в рамките на ЕС се поставят основите на разработваната Програма за развитието на туризма с хоризонт от 2030 до 2050 г.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2023 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.