• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Обекти в КК „Албена“ със стикери за напълно ваксиниран персонал

Обекти в КК „Албена“ със стикери за напълно ваксиниран персонал

/КРОСС/ „Целта на страната ни е да създаде хармонични и сигурни условия за бизнес, както и да възстанови туризма. Това са и основните задачи на служебното правителство", заяви при посещението си в КК Албена днес министърът на туризма Стела Балтова.

Заедно с главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев тя посети ваканционното селище, за да се запознае с противоепидемичните мерки, които са въведени за този летен туристически сезон, както и с процеса на ваксиниране на персонала там. До този момент над 75% от работниците на курорта са ваксинирани, като Албена разполага със собствен имунизационен център.

Днес обекти в курорта получиха и първите стикери за напълно ваксиниран персонал, които са изготвени в сътрудничество между министерствата на туризма и на здравеопазването.

Като най-добрия пример за правене на туризъм в България определи служебният министър на туризма Стела Балтова КК „Албена". По думите ѝ всички мерки, които се вземат, са незабележими и ненатрапващи се за туристите, но в същото време са изключително ефективни.

По думите на доц. Ангел Кунчев добър туристически сезон в България може да се реализира, ако всички курорти последват примера на „Албена". Той увери, че на всички около 20 000 чуждестранни работници в туристическия бранш в България за летния сезон ще бъде предложена безплатна ваксинация.

Чрез предприетите мерки в комплекса той ще бъде още по-конкурентноспособен, увери търговският директор на „Албена" Маргита Тодорова.

За изтеклата седмица България е на 23 място по заболяемост от Covid-19 в Европа. Процентът на положителни тестове стабилно се задържа под 1 на сто. Тези факти трябва да бъдат част от стратегията на държавата ни и за развитието на туризма, допълни доц. Кунчев, като разбира се главната цел е достигането на 70% ваксинирано население.

Доц. Кунчев обяви и че Министерството на здравеопазването днес е потвърдило желанието на страната ни да бъде включена във Фонд от 100 милиона евро за безплатни тестове. Това се отнася както за PCR, така и за бързите антигенни тестове. Целта е да се осигури безплатно тестване за всички влизащи или излизащи от страната ни. Основните пунктове ще бъдат разположени на международните летища в София, Бургас и Варна.

Днес в „Албена" са имунизирани около 140 души, сред които и първите пристигнали работници от Киргизстан и от Казахстан.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.