• 22 Апр 2024 |
 •  USD / BGN 1.8359
 •  GBP / BGN 2.2843
 •  CHF / BGN 2.0205
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 7°C

Министър Илин Димитров се срещна с Управителния съвет на Националния борд по туризъм

Министър Илин Димитров се срещна с Управителния съвет на Националния борд по туризъм

/КРОСС/ Броени дни преди провеждането на 68-та сесия на Регионална комисия “Европа” към Световната организация по туризъм, която ще се състои в София в периода 31 май – 2 юни 2023 г., министър Илин Димитров проведе работна среща с ръководството на Националния борд по туризъм. НБТ е единствената българска организация, асоцииран член към СОТ. В срещата участваха заместник-министър Ирена Георгиева и директорът на Дирекция „Международна дейност и визови режими“ Георги Алипиев. Основна тема на разговора беше организацията на международното събитие, както и възможностите за подкрепа от страна на НБТ, както и участието на негови представители в рамките на предстоящия форум. За нас като асоциирани членове да сме заедно с Министерството на туризма е особено ценно, както за нашите членове на сдружението, така и като израз на проява на институционална култура и в международен план, заяви д-р Полина Карастоянова – изпълнителен директор на Сдружение Национален борд по туризъм. Тя изрази надежда да бъде намерена подходящата форма в рамките на програмата представител на НБТ да поздрави участниците във форума, като по този начин да се изрази и уважението към Министерството на туризма, като основен партньор на организацията.

Събитието ще бъде голямо, очакваме множество министри и високопоставени държавни ръководители в сектор туризъм. Това се случва за първи път. Българското домакинство ще бъде отлична възможност да се представят предимствата на страната ни като целогодишна туристическа дестинация”, заяви д-р Илин Димитров.

На заседанието на Регионалната комисия Европа се очаква да бъдат избрани и новите членове на Изпълнителния съвет на СОТ, за периода 2023-2027 г., от регион Европа. Страната ни е един от водещите кандидати за овакантените места. Избирането на България за домакин на международната среща показва безусловна подкрепа на най-високо институционално равнище от най-реномирания формат за сътрудничество в сектора. Това е и чудесна възможност българският туристически продукт да бъде представен пред изключително широка и професионално ориентирана аудитория, включваща министри, държавници – ръководители в сектор туризъм, представители на бизнеса и на академичните среди, отбеляза още министър Илин Димитров и допълни, че перспективата България да бъде част от Изпълнителния съвет на Организацията е предпоставка страната ни да даде своя принос за оформянето на модерната конструкция и екосистема на туризма във времена, когато той се променя изключително интензивно.

На срещата беше отправена и покана към министъра на туризма д-р Илин Димитров и генералния секретар на СОТ – Зураб Пололикашвили за среща с представителен кръг на сериозните инвеститори в туристическия сектор в България, които са членове на НБТ. Делегатите на 68-та сесия на Регионална комисия “Европа” ще получат и рекламни материали, които да представят ключови туристически дестинации в България, както и специалното празнично издание на За буквите, издавано от Университета по библиотекознание и информационни технологии, посветено на 24 май и 80-годишнината от спасяването на българските евреи.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.