• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Турция спешно разреши китайска COVID-19 ваксина

Турция спешно разреши китайска COVID-19 ваксина

/КРОСС/ Турция ще започне ваксинации за COVID-19 в цялата страна в четвъртък, започвайки със здравни работници. Това заяви министърът на здравеопазването Фахретин Коджа , веднага след като ваксината Коронавак на Синовак получи спешно разрешение за приложение в Турция.

Първата доза беше поставена на министъра. „За да се върнем към стария си живот, първо трябва да се ваксинираме", каза Коджа.

Ваксините са разпределени в обществени здравни хранилища във всички 81 провинции. Турция е получила до сега 3 ​​милиона дози Коронавак, а е поръчала общо 50 милиона, които се очаква да пристигнат до март. Също така се водят преговори за руската ваксина Спутник и тази, разработена от Pfizer и BioNTech.

Индонезия също започна да прилага китайската ваксина в сряда. Различни проучвания от цял ​​свят показаха доста протеворечиви резултати относно ефективността на Коронавак. Вчера от Бразилия публикуваха клинични данни от етап на проучвания, показващи степен на ефикасност от само 50,4%, а друга по-ранна информация от Бразилия беше с 75 на сто ефективност на ваксината. По-рано Индонезия пък обяви ефективност 65.3 на сто.

Миналия месец турски изследователи заявиха, че Коронавак показва 91,25% ефикасност въз основа на междинен анализ. Изпитванията в Турция ще продължат, докато напредва масовото ваксиниране, каза координаторът на изпитанията хред Ройтерс.

Турция е силно засегната от пандемията, като около 23 хиляди души починаха от вируса и повече от 2 милиона са заразени. Нощният комендантски час е в сила през цялата седмица.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.