• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Защо Турция е идеална дестинация за здравен туризъм?

Защо Турция е идеална дестинация за здравен туризъм?

/КРОСС/ Тенденция, която се случва на медицинската сцена напоследък, е разрастването на така наречения медицински или здравен туризъм. Това на практика е пътуването в друга държава, за да получите медицински грижи, да ползвате здравните услуги, предлагани там, или да предприемете операция или друга процедура. Турция, с висококачественото си медицинско обслужване, се нарежда сред първите страни за лечение в чужбина. Лечение в Турция, определено е нещо, което и много българи предпочитат, заявяват от Bridgemedical, които предлагат консултации и информация на пациенти от България за клиники в Турция.

В България някои медицински лечения за специфични състояния все още не са налични. Освен това южната ни съседка разполага и с много световно известни професори и специалисти, които практикуват в клиники, известни по цял свят, като Liv Hospital, Group Florence Nightingale Hospitals, American Hospital, Memorial Hospital Istanbul и други.

Какви са причините, хората да предпочитат лечение в Турция?

Турция направи достъпа до клиниките си доста по-лесен. Много чужденци могат да пътуват без визи в Турция, включително вече и българите. Правейки лечението по-достъпно, повече пациенти могат да се възползват от високото качество на здравните услуги, без излишни затруднения. Ето, кои са и останалите причини:

• По-достъпно лечение, без да се жертва качеството на услугата;
• Няма нужда от изчакване на график за планови операции или процедури;
• Безкомпромисна поверителност;
• Уредено настаняване на пациента и близките му по време на процедурата и на възстановяването;
• Висока компетенция на специалистите в различни медицински направления;
• Много разнообразна и иновативна техника и уреди за диагностициране;
• По-ниски цени спрямо средните за Европа.

Като цяло операциите в Турция могат да бъдат с до 90% по-евтини. Това говори много за това колко достъпни са медицинските услуги. Козметичната хирургия в Турция също е по-евтина от по-голямата част от Европа. Можете да спестите повече, без да жертвате качество, което е много важно.

Много хора предприемат някаква форма на лечение или козметична процедура и същевременно си организират почивка преди или след това. Сумарно, разходите могат да бъдат по-ниски от тези, които пациентът ще направи в собствената си страна, а това е огромно преимущество.

Качествени болници, хирурзи и специалисти също са фактори, на които трябва да обърнем внимание. В света има много различни дестинации, които се рекламират с някакъв медицински туризъм, но качеството на услугите им е ниско. Една такава страна например е Тайланд. В сравнение с нея, в Турция ще откриете развита медицинска индустрия, модерни болници и адекватно правителство, което подпомага сектора. Здравният сектор в страната се слави с медицински специалисти, които завършват в най-добрите университети по цял свят и след специализациите си в професионални клиники се връщат в родината си да практикуват.

Освен това техниката, с която разполагат клиниките в Турция, е безкомпромисна. Те успяват да внедрят в болниците си последните уреди, с всякакви медицински иновации. Правителството следва модел на частно-публично партньорство, за да подобри здравната инфраструктура на страната, а частните болници инвестират огромни суми в подобряване на своите здравни съоръжения. Международно обучените хирурзи и специалисти пък се гордеят да работят за страната си и гарантират, че нивото на грижата е възможно най-доброто.

Бързата комуникация, също е нещо, което не трябва да подценяваме. Когато пациент избере клиника, документацията му се изпраща към нея и те връщат отговор в най-кратък срок. Това прави процесът изключително лесен и бърз по уреждането на пътуването, намирането на точния специалист, клиника и формата на лечение. Понякога се необходими допълнителна диагностика и изследвания, които се правят на място. Голям позитив е фактът, че пациентът е наясно с цялата процедура и тя не се бави с месеци, а става за дни. При някои болници се насрочва процедура до 2 седмици, спрямо десетки месеци в други държави. Когато лечението е спешно, това може да бъде дори живото застрашаващо. При козметичните процедури пък рядко пациентите искат да чакат дълго време. За тях е важно да получат промяната, която желаят в най-кратък срок.

Изобщо лечението в Турция има редица преимущества, които го правят толкова примамлива дестинация. Всяка година стотици хора в България се доверяват на специалистите в Турция, за да получат качествена медицинска услуга на добра цена.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.