• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Димитър Маргаритов: Има сигнали за спекула с цените

Димитър Маргаритов: Има сигнали за спекула с цените

/КРОСС/ Резервациите, които са си направили хората за почивка в Банско са спрени като изпълнение и се призовава за спокойствие у потребителите, каза в студиото на сутрешния блок на БНТ Димитър Маргаритов, председател на КЗП. Ако сега тръгнем да си търсим парите, това ще доведе до фалити. В тази ситуация най-разумният ход е да се отложат нещата.

Към момента не е необходимо да отлагаме планирани летни почивки. Извънредното положение е със срок 13 април. Ако се стигне до ситуация, в която няма да се състоят планирани пътувания, правилното поведение е да се отложат във времето. За това имат готовнотст туроператори, хотелиери и авиокомпании.

Димитър Маргаритов: Когато имате съмнение относто това дали планирани полети, които вие не искате да осъществите, са отменени или не са и нямате достатъчно надеждна връзка с авокомпанията се обръщайте и към въздухоплавателната администрация, за да се решат нещата легитимно.

Има сигнали за спекула с цените. Хората усещат, че търговци се опитват да завишават цени. Към момента няма инструмент за санкционирани при вдигане на цените, освен ако тя не е нормативно регламентирана.

При проверките, които се извършват, са попаднали на случай с аптека, която продава дезинфектанти без обявяване на цената. Има и случаи, в който се продават предпазни средства на много висока цена и не се издава касов бон.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Аман! И какво ще ги правите тези сигнали - ще ги коментирате в медиите ли?! Полза нулева!

19.03.2020 08:59:29

Аман!

И какво ще ги правите тези сигнали - ще ги коментирате в медиите ли?! Полза нулева!

18.03.2020 16:27:05

Вълко Черкин

Допреди 10 дни обещаваше, че туроператорите незебавно ще връщат парите за пътуванията. Сега го натиснаха от бранша и повтаря техните искания - да не се искат партите, а ваучери. Е, чии интереси защитава този? Вярвайте и чакайте!

18.03.2020 14:51:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.