• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Загубите за големите търговски центрове тепърва ще се оценяват

Загубите за големите търговски центрове тепърва ще се оценяват

/КРОСС/ Българската асоциация на ритейл центровете е удовлетворена от решението на правителството за отваряне на големите търговски центрове от 1 февруари, но е доста закъсняло, защото очакването е било това да стане през декември - най-важният месец в годината за търговците, заяви пред Радио София Манол Гойгаджиев, председател на асоциацията:

"Затварянето на моловете за три месеца нанася огромни загуби - над 100 милиона лева, не само за търговските центрове като наемодатели, но и за търговските обекти в тях. Ефектът ще бъде дълготраен и загубите тепърва ще се оценяват. Неминуемо ще има фалити, не само на търговците, а и на цели търговски центрове. Голяма част от стоката, която се продава в тези обекти, е сезонна и след липсата на силен декември месец, сега те трябва да се подготвят за пролетно-летния сезон с минимални средства."

Манол Гойгаджиев обясни, че големите търговски центрове, които са част от холдингови структури, не могат да кандидатстват по програмата за иновации на Министерството на икономиката, която е насочена към малките и средни предприятие. Отправени са запитвания към местната власт за данъчни облекчения за периода на затваряне, но засега такава подкрепа не е получена.

"Мерките срещу разпространението на коронавируса в големите търговски центрове са дори по-големи от предписаните - отделен е персонал, който съблюдава за носенето на маски, осигурена е вентилация с външен въздух, пасажите в моловете са широки и осигуряват спазване на дистанция, поставят се стелки, напоени с дезинфектант. Спазват се над 80 критерии," увери Гойгаджиев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.