• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Установиха самоличността на трима от ударените от мълния в София

Установиха самоличността на трима от ударените от мълния в София

/КРОСС/ Установена е самоличността на трима от четиримата мигранти, които вчера бяха ударени от мълния в градинка на улица "Пиротска". Те са сирийски граждани и са регистрирани в бежанския център в Харманли.

Липсата на тримата сирийски граждани е установена в приемателния център в Харманли в деня на инцидента. Те не са уведомили служителите, нито са посочили причина за пътуването си до София. Проверка на Държавната агенция за бежанците е установила, че мъжете са били регистрирани в бежанския център на 19 септември и са започнали процедура за получаване на статут. Според лекарите и тримата загинали от мълнията, паднала в градинката улица "Пиротска", не са имали шанс да бъдат спасени.

"Колегите от Спешния център са регистрирали само смъртта. Не е имало какво да направят", заяви Валентин Димитров - директор на болница ,,Пирогов".

Единственият оцелял от мълнията, който твърди, че е сирийски гражданин, е настанен в "Пирогов" с 20 процента изгаряния по тялото.

"Няма директна опасност за живота. През нощта е прекарал спокойно. Няма данни за други травми, които да засягат жизнено важни функции. Касае се за мъж на видима възраст 20-25 години", заяви Валентин Димитров - директор на болница "Пирогов".

Според експерти подобни гръмотевични бури ще стават все по-честа гледка в градовете.

"Периодът на мълниите става все по-голям, преди години знаем, че мълнии имаше основно лятото. Сега виждате краят на септември е и гръмотевичните облаци продължават да ни атакуват", заяви Татяна Попова - експерт по мълниезащита.

Мълнията е електрически заряд, който пада от горните слоеве на атмосферата към земната повърхност. Те могат да достигнат до един милион волта напрежение. Според спасителите най-лесният начин да се предпазим е като следим актуалната прогноза за времето през мобилните си телефони. Правило номер едно е да не стоим на открито или пък в близост до дървета.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.