• 06 Дек 2023 |
 •  USD / BGN 1.8081
 •  GBP / BGN 2.2816
 •  CHF / BGN 2.0684
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 6°C

Започна приемът по най-новата магистърска програма „Интелигентна цифрова енергетика“ в УНСС

Започна приемът по най-новата магистърска програма „Интелигентна цифрова енергетика“ в УНСС

/КРОСС/ Отворен е приемът за кандидатстване по най-новата  магистърска програма по специалност „Интелигентна цифрова енергетика“ (SMART DIGITAL ENERGY) в Катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“ към УНСС.

Тя е разработена, за да отговори на търсенето на подготвен ръководен ешелон в модерните високо-технологични енергийни и инженерингови предприятия. А обучението по нея, което е два семестъра, гарантира на завършилите студенти успешно развитие в енергийния сектор.

„Тази магистратура е важна, защото енергетиката в момента, каквато съществува последните 50 години, е изчерпана. И е нужен съвсем нов подход за архитектура на електроенергийната система. А специалността „Интелигентна цифрова енергетика“ ще даде нови функционалности на обучаващите се и по-високо ниво на ефективност за всички участници в електроенергийната система“, убеден е доц. д-р Владимир Зиновиев от катедра "Икономика на транспорта и енергетиката" в УНСС и директор на Центъра по енергиен бизнес и инфраструктура.

Завършилите магистърската програма „Интелигентна цифрова енергетика“, ще придобият управленски знания, които ще им позволят да се реализират успешно в сферата на енергетиката. Студентите ще получат експертиза и икономически знания  в сферите на новите цифрови подходи на енергийната стратегия на национално, регионално и световно ниво, както и проблемите и задачите в сектор „Енергетика“; съответствието между стопанската практика в България и изискванията на европейските и световни стандарти в областта на енергетиката; определяне на основните икономически параметри при реализацията на цялостен подход за цифрова енергетика, критериите и показателите за ефективност на този вид стопанска дейност.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2023 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.