• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

След срещата в Светия синод: Без Благодатния огън за Великден, без върбови клонки за Цветница

След срещата в Светия синод: Без Благодатния огън за Великден, без върбови клонки за Цветница

/КРОСС/ Тази година Благодатният огън няма да дойде от Ерусалим, няма да има и върбови клонки за Цветница. До тези решения стигнаха днес премиерът Бойко Борисов и Светият Синод по повод мерките, които ще се вземат за Великденските празници.

Поради епидемиологичната обстановка в страната и поради това, че Благодатен огън е запазен от миналата година, Светият Синод препоръчва полетът до Тел Авив да не се осъществи. Средствата, които са предвидени за полета с правителствения самолет, от Синода препоръчват да бъдат пренасочени за борбата с коронавируса и неговото разпространение.

Другото решение на църквата е тази година на Цветница да не се раздава върба и цветя.

Службите на Великден ще бъдат пред храмовете. Служителите на храмовете ще носят предпазни средства.

Днес министър-председателят Бойко Борисов се срещна с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и епархийските митрополити в Синодалната палата, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Във фокуса на разговора са необходимите мерки и организацията за посрещането на Възкресение Христово, налагани от извънредното положение в страната във връзка с разпространението на Covid-19.

Министър-председателят Борисов е посочил, че към момента в името на живота и здравето на българските граждани за ограничение на разпространението на коронавируса са въведени редица мерки.

"От една страна сме забранили парковете, забранили сме хората да излизат в планините, затова пуснем ли ги да излязат така масово, много ме е страх да не тръгне голяма зараза", категоричен е бил премиерът Борисов по повод предстоящите празници Цветница и Великден.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Бог е в сърцата ни и нищо друго няма значение.

09.04.2020 17:23:18

Арман Бабикян

Явно си отиват само безбожници. Защо не ръсят болните със светена вода? . След днешната пресконференция на Борисов и Гавраил, разбрах че явно си отиват само безбожници, защото се изясни, че светената вода съсипва вируса! Не знам защо не ръсят болните още? Къде се мотат? Синода люби Бойко, а Бойко Синода и то неуморно! Добре, че не му измиха темето пак, но бе същото. Гърците ни завиждали за набожния премиер!!! За 2000 години никой не се бил заразил, но явно имат предвид православната, а не другите църкви! Но пък удрят неверниците с шап! И така, Мутафчиев не ходете! Борисов, само вярващите, Гавраил - ходете! Айде избирайте сега. Уникална е българската власт и духовната и материалната. Поне разбрахме кой ни е спасил от турско робство - камбаните. Та днес се събраха неколцина пред телевизора, биха камбаната и никой не ги чу!

09.04.2020 17:03:55

Анонимен

Еб@ти светия синод. Дупедавци. Слуги на диктатора.

09.04.2020 16:53:04

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.