• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Таня Михайлова: Националната грипна ваканция е до 11 март

Таня Михайлова: Националната грипна ваканция е до 11 март

/КРОСС/  "Грипна ваканция до сряда е обявена в цялата страна. А сега и заради открития коронавирус у нас мерките се затягат още повече. На този етап националната грипна ваканция е до 11 март, разбира се следи се динамично обстановката, но всички ученици в България са във ваканция до 11 март, което е сряда", каза в студиото на сутрешния блок на БНТ Таня Михайлова, заместник-министър на образованието и науката.

Единствено правят изключение Плевен и Габрово където във висшите училища, училищата, детските градини и яслите учебните занятия са преустановени до второ нареждане.

Със заповед на министъра на здравеопазването за детските градини беше разписан режим, в който родителите, ако преценят, да не водят децата си. В този период отсъствия не се пишат на децата. За Плевен и за Габрово категорично е затворен приемът.

"Изпратено е писмо, с което се задължават образователните институции да вземат мерки още преди началото на грипната епидемия.

Те включват ежедневно почистване с препарати за дезинфекция. През и след междучасията - почистване на коридорите, на стаите, повърхността на чиновете.

Децата трябва да знаят, че трябва да си мият много често ръцете. Училищата трябва да осигурят сапун", коментира още Таня Михайлова. Добре е учениците да си носят храна от дома. Бутилките за многократна употреба трябва да бъдат стерилизирани.

"Системата за образование може да поеме дните, в които децата са в грипна ваканция, на този етап. Ако част от материала не бъде усвоен, ще бъде преподаден в началото на следващата година. Материал, който не е усвоен качествено, няма да влиза във външно оценяване и матури", коментира още зам.-образователният министър.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.