• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Краткотрайни валежи и гръмотевици в близките часове

 Краткотрайни валежи и гръмотевици в близките часове

/КРОСС/ Днес максималните температури ще бъдат между 22 и 27°, а в София - 22°. На морския бряг от 22 до 24°. В близките часове отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в много области ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. Възможни са и градушки.

Около полунощ явленията в повечето райони за кратко ще стихнат и до сутринта ще е почти без валежи, в повечето райони с разкъсана облачност. Минималните температури утре ще бъдат между 13 и 16 градуса, в София около 11 градуса, а максималните ще са без съществена промяна, в сравнение с днес между 22 и 27 градуса.

Утре, още през първата половина на деня, ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в следобедните часове, ще има краткотрайни валежи. Обявено е и предупреждение от първа степен код жълто за засилена гръмотевична дейност над цялата страна. Остават условията и за градушки.

Преди обяд по Черноморието ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове и там ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали. В отделни райони ще се развият и гръмотевични бури, възможни са и градушки. Максималните температури ще са 22-25°. Температурата на морската вода е 18 - 20°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

В планините облачността ще е по-често значителна, предимно купеста и купесто-дъждовна, на много места с краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ако сте предвидили разходка, предвидете и сигурен заслон. Вятърът ще е до умерен от северозапад, но ще се усилва при гръмотевичните бури. Максималните температури в курортите ще са между 12 и 22 градуса.

Подобно на нашето ще е времето и на целия Балкански полуостров слънчево преди обяд и с краткотрайни валежи от дъжд, с гръмотевици и временно усилване на вятъра в следобедните часове. Ще има условия и за градушки.

У нас и в близките дни времето ще остане без съществена промяна - повече слънце ще има сутрин. След обяд и до полунощ ще се развива купесто-дъждовна облачност, на места ще има и валежи, и гръмотевици, и градушки, и временно усилване на вятъра, особено в неделя и понеделник, когато се очаква и захлаждане. През следващите дни температурите отново постепенно ще тръгнат нагоре.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.