• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Проливни валежи и съществено захлаждане

Проливни валежи и съществено захлаждане

/КРОСС/ В близките часове със силен вятър ще започне да прониква по-хладен въздух. През следващото денонощие в цялата страна ще бъде много ветровито. Ще има валежи и гръмотевици, с условия за локални значителни количества и градушки.

През деня на много места ще има валежи, временно интензивни и придружени от гръмотевици. След обяд валежите ще спират, най-късно в Южна България. Максималните температури в повечето райони ще бъдат с около 10° по-ниски, в сравнение с вчера, от 15° до 20°, на места в Южна България – до 26°.

Много ветровито и с валежи ще бъде и по Черноморието. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-североизток. След обяд валежите ще спират, първо по северното крайбрежие. Температурите и там ще се понижат и следобед ще са между 13° и 16°.

Лоши условия за туризъм в планините утре. Ще бъде ветровито, на много места ще има валежи и гръмотевични бури, а със застудяването по най-високите части отново ще превали и сняг.

Причина за рязката промяна във времето у нас е добре изразен студен атмосферен фронт, който преминава през Балканите. На картата се вижда разположението на валежната зона, свързана с него утре. Освен на Балканите, валежи ще има и на Британските острови, в Нидерландия, Дания. В по-голямата част от Европа, която остава под влиянието на обширен антициклон, ще бъде слънчево, а в страните от Западна Европа – и по-топло от обичайното за сезона.

И у нас, през следващите дни ще преобладава слънчево време, с вероятност за следобедни превалявания в неделя. Температурите ще се повишават и в събота отново ще надхвърлят 30°.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.