• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Проф. Аргирова: Симптомите на новия COVID вариант са втрисане, силно главоболие и умора

Проф. Аргирова: Симптомите на новия COVID вариант са втрисане, силно главоболие и умора

/КРОСС/ Става дума за съвсем различен вариант на „Омикрон“, в момента върлуват вариантите BA4 и BA5. Този вариант протича леко, но заразява. Всички мерки, които предприемаме, гледаме да са против заболяване. Това заяви в студиото на BTV „Тази сутрин“ вирусологът проф. Радка Аргирова.

Много по-рядко настъпва загуба на мирис и вкус, което беше характерно за първите варианти в началото на пандемията. Този вариант има изключително грипоподобна симптоматика – втрисане, силно главоболие, силна умора, обясни тя.

Проф. Аргирова добави, че на човек може да са необходими и две седмици, за да се възстанови при заразяване.   Стратегията на вируса е да оживее, затова той трябва да се разпространява. Призовавам хората, които все още не са се ваксинирали или пък не са си поставили втора бустерна доза, да си поставят. Имам опасение, че има скрита заболеваемост, смята още проф. Аргирова.

Тя заяви, че най-вероятно мерките като дистанция и носене на предпазни маски ще се върнат през септември, когато ще се появи нов вариант на коронавируса.

Вирусологът, че не смята, че у нас ще се стигне до епидемия от маймунска шарка.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Afera.bg

СПРЕТЕ Я ТАЗИ, БЕ! АМАН! ОТ ЮНИ ПОЧНАХТЕ ДА ПРОМИВАТЕ МОЗЪЦИ С ЛЪЖИ И МАНИПУЛАЦИИ ЗА ДЕЖУРНИЯ ПО НАЦИЗЪМ „КОВИД“! Аман бе! Спрете я тая, бе! Аман от лъжи, манипулации, внушения, всяване на страхове и безумия, само и само за да се въведат нови мерки нацистки с дежурния „ковид“! От юни започнаха да лъжат, да манипулират и да внушават каква пандемия се задавала през септември. Щото тия ИДИОТИ без пандемия не могат да живеят! Без за обслужват слугински евро -атлантическите ИДИОТИ не могат да дишат! Ковид нямаше, като прегръщаха и целуваха тука украинските бежанци, сега го и изчислиха как през септември пак трябвало да се носят маски. Опасайте я тая на снимката с маски и я въдворете някъде, че аман от нея и от кунчевци, мунчевци, пурковци и вся остальная… И ако някой е по-виновен от тия радки и прочие, това са мръсните, НЕбългарски телевизии, които са позор за журналистика и пример как се обслужва власт и чорбаджии с фалшиви новини, лъжи и манипулации, давайки на радките ефир! Afera.bg

27.06.2022 17:51:48

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.