• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

ГЕРБ към ПП-ДБ: И Вие сте на ход!

ГЕРБ към ПП-ДБ: И Вие сте на ход!

/КРОСС/ Почти синхронно, само с разлика от няколко минути, ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ излязоха с декларации-обръщения към (не)коалиционните си партньори, като всяка партия заяви на другата:

"Вие сте на ход!". Това се случва на фона на прекъсването на преговори за съставяне на кабинет и общо управление, обиди, обвинения и искани извинения, като тонът в последните дни все повече се изостря. От ПП-ДБ вече намират Мария Габриел за неподходяща за премиер, след като тя занесе папка с имена на министри в проектокабинета при президента без да ги е съгласувала с тях. От ГЕРБ-СДС пък се обявиха твърдо против Асен Василев да ръководи държавните финанси.

Днес от партията на Борисов изпратиха до медиите следната декларация, в която заявиха категоричната си подкрепа към Габриел и нежеланието да работят с Василев.

Ето какво още написаха те:

"ГЕРБ застава твърдо зад Мария Габриел и не отстъпваме от номинацията й за министър - председател! Разговори са възможни само след незабавно публично политическо извинение и след оттеглянето на Асен Василев от преговорите и от участието му в евентуален бъдещ кабинет!

Уважаеми колеги от ПП/ДБ, отговорността да кажем как може да продължим е взаимна. Действахте емоционално и не рационално, в пълно противоречие на всички договорки и в разрез с гласуваното доверие за реализацията на национален общ мандат.

Поемете отговорност за действията на Асен Василев, разграничете се от него и нека заедно изработим план, адекватен на кризата, която умишлено създавате и към момента.

Вие сте на ход!", обявиха от партията на Бойко Борисов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Целият процес на сглобяване и разглобяване на сглобката е белязан от непрекъснато дебнене, взаимно злепоставяне, подставяне на динени кори и бананови обелки, в един класически смесен литературен стил на големановци, Пази-Боже-сляпо-да-прогледне, балканска простащина, дебелоочие и дебелащина, обилно гарнирани с американски бизнес-нрави и евроатлантическо лустро. Всичко - в името на народа! Народът се диви на този опит на деца да сътворят сносен цирк в задния двор, като периодично се придърпват завесите, скалъпени от мръсно бельо - кога на противника, кога - собствено. Не говорим за т.н. Еврото, Нотариуса и Сие, като в последното съдружие се включват известни и неизвестни герои от юридическите /магистратски и адвокатски/ среди. Народът се диви и чака следващи, още по-безсрамни епизоди . . .

21.03.2024 15:33:50

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.